Inspiration för möbler, snickerier och detaljer

Måla om istället för att köpa nytt! Med nya kulörer blir dina gamla möbler snabbt nya favoriter. Här har vi samlat våra bästa tips för både små och stora projekt.

Måla om möbler

Är köksbordet repigt eller har bokhyllan sett sina bättre dagar? Släng inte ut! Det går att göra gamla möbler som nya igen. Tapetseraren Mimmi Staaf delar med sig av sina bästa tips.

Gammal byrå blir som ny

Har du en äldre byrå som inte riktigt passar in i din inredning? Då är det både enkelt och billigt att få den som ny med lite måleriarbete.
beckers-kitchen-Sisal559-paint-knobs5

Måla om knopparna på köksluckorna

Det finns en hel del projekt som faktiskt tar mindre än en timme att genomföra – men som ger ett strålande resultat. Att måla knopparna är ett sådant.
beckers-livingroom-varljus822-paint-the-shelf-in-the-same-color-sweden

Måla in hyllan i väggen

Ofta tänker vi inte på att även bokhyllor, soffbord och övriga förvaringsmöbler faktiskt kan målas i en kulör. Här har vi valt att måla in den hemmasnickrade Billyhyllan i samma kulör som väggen.

Måla ramarna i samma kulör som väggen

Vill du ge ditt hem ett snabbt lyft kan du enkelt göra det med en tavelvägg. Pussla samman olika typer av ramar och måla dem i samma kulör.
beckers-paint-with-stencil-twilight549-puderrosa673-aggskal524-sweden3

Måla med schabloner

Stiliga, spralliga eller klassiska. Schabloner går att variera i oändlighet. Och roligast av allt är att du själv väljer mönster och kulörkombination.

Ge nytt liv till en gammal stol

Udda eller lika – gamla stolar och möbler kan bli som nya med lite färg och annat piff.
beckers-ros704-syrlig806-tray4

Måla brickan

En perfekt gå bort-present kan vara så enkel som en egenmålad bricka. Lite metallfärg är det enda du behöver.

Måla krukor med hjälp av bubbelplast

När påsken närmar sig kan det vara kul med lite pyssel och plantering. Varför inte överraska dina nära och kära med en handmålad kruka?

Måla fågelholk

Gör fåglarna en tjänst – sätt upp en fågelholk. Denna valde vi att måla om i en neutral kulör för att få den att smälta in i omgivningarna.