Sätt färg på terrassen med lasyr

Dags att ta hand om terrassen? Satsa på en lasyr som framhäver träet naturliga ådring, gör ytan mer tålig och vattenavvisande. Ljust eller mörkt, färgstarkt eller nedtonat. Vi har kulörer för olika smaker och stilar.

En mörkt laserad terrass ger ett stilrent intryck. Tänk på att mörka kulörer drar till sig värmen, är det soligt kan terrassen därför blir varm att gå på under sommaren. En ljus lasyr ger ett naturligt intryck och framhäver träets skiftningar extra mycket. Då kan du satsa på mer färgsatta möbler och detaljer. Väljer du att färgsätta terrassen med lasyr som går åt rött eller grön bör du stället låta möbler och andra detaljer vara mer neutrala.

Här har vi laserat med kulörerna Vit 9301, Kol 9314, Tallbarr 9309 och Teak 9302.

 

Tips! Så får du ett fint resultat

För att du ska få ett bra slutresultat är det viktigt att ytan är rengjord innan du laserar. Börja med att tvätta med Terrasstvätt, skölj av med rikligt med vatten. Låt ytan torka helt innan du slipar och skrapar bort flagor. Borsta bort dammet noga. Lasera i tunna lager, en bräda i taget. Ju fler lager desto mörkare blir ytan. Undvik att lasera i direkt solljus och regn. Växlande molnighet är bästa vädret!

Färg för terrass

Sätt färg på terrassen med lasyr eller olja. Här hittar du rätt produkt för projektet.