Måla väggar, tak och golv

Vardagsrum, kök, sovrum, hall och badrum. Att måla om är ofta ett enkelt och roligt sätt att förändra ett rum på. Låt dig inspireras av våra färgsatta miljöer, från golv till tak.

Trender 2020

Vilka är 2020 års ”innefärger” och hur gör man för att vara ”rätt” när man ska förnya hemma med färg? Vi bad vår kulörexpert och trendvetare Yvonne Karlsson att ta fram tre aktuella trender för färgsättning och inredning som speglar vår samtid. Hon har valt ut ett antal kulörer från vår färgkarta för att återskapa dessa trender hemma.

Mood - inredning inomhus 

I färgkartan Mood presenteras tre teman för inredning inomhus med sex kulörer i varje. Var och en visar en kulörmässigt tydlig linje, perfekta att kombinera med varandra. Mycket enklare än så här kan det inte bli att färgsätta hemmets väggar, möbler och detaljer.
Life in color_mogontimme_detalj_1_180524

Living - Ny färg för väggar och tak

Ge ditt hem en uppfräschning med produkter från vår helt nya serie Living. Produkterna passar till kök, sovrum, hall eller vardagsrum och har olika glanstal och egenskaper. 

Välj rosa och skapa lugn och ro

Rosa är långt ifrån en barnslig kulör som bara hör hemma i barnrummet. Visst finns det lekfulla nyanser som sticker ut, men en mild pastellrosa med mycket svärta skapar lugn och ger ett snyggt intryck. 
Beckers-vardagsrum-mistel800-kokos502-Elefant553-hav760-vardagsrum-tudelat

Måla grönt för ett rogivande hem

Grönt sägs minska stress, ge sinnesro och få oss att koppla av. Tack vare dessa lugnande egenskaper är det många som väljer att måla i just grönt.
Beckers_vaggfarg_tegel666_panel_torp668_stor

Rött skapar energi  

Kärlek, passion, spänning, energi och lust. Få kulörer associeras med så många känslor som just rött är. Genom att måla med rött kan du verkligen förändra intrycket av ett rum.

Harmonisk vitt är alltid rätt

Vitt är en ständig favorit i våra hem. Det öppnar upp och passar fint till andra kulörer. Det blir helt enkelt aldrig fel med vitt. Men väljer du vitt, vitt eller vitt?

Beckers-vardagsrum-aggskal524-vindruva824-socker543-mala-mobler-trend-reuse-sverige_3

Måla vardagsrummet

Dags att måla om vardagsrummet? Vi tipsar om vilka typer av kulörer som passar bäst i rum med olika storlek och ljus.

Beckers forsta_boendet_sovrum_Ligg

Skapa en personlig stil i sovrummet

Vilken stämning vill du ha i ditt sovrum? Ljust och luftigt eller mörkt och ombonat? Färg är ett fantastiskt verktyg för att förändra, förbättra och skapa nytt. Här får du några tips på vägen.
Beckers-kok-lamull504-salt564-mala-gratt-sverige

Måla om köket

Köket är hemmets hjärta för många av oss och det rum vi helst spenderar vår tid i. Ett slitet kök är inte så svårt att förnya med färg. Här får du tips på hur du lyckas med färgsättningen
Beckers-badrum-krita501-trabets-bark5172-studentrum-sverige

Måla badrummet

Är badrummet trist men det är inte läge för en totalrenovering? Är väggar och tak i bra skick kan du förnya genom att måla om.
Beckers-sovrum-silverpil732-mjolk522-mala-gratt-sverige-2

Välj rätt grå nyans

En grå kulör på väggen kan både skapa en ombonad känsla och utgöra en vacker fond för inredningen. Vi hjälper dig att hitta rätt bland kalla, varma och neutrala grå nyanser.

Måla golvet i en färgstark kulör

Golvet är kanske inte det första du tänker på när du ska måla om hemma? Men faktum är att ett målat golv ger rummet karaktär, oavsett vilken kulör du väljer.
Beckers forsta_boendet_Hall_Ligg

Måla hallen efter dina behov

Visst skulle det vara härligt att mötas av en vacker hall när du kommer hem? Feng shui-experten Susanna Utbult delar med sig av sina bästa tips kring hur du skapar en välkomnande hall med hjälp av kulörer.
Oppen_spis_Sta_Industri514_medium

Färgsättningstips inomhus

Varma, kalla, mörka och ljusa. Olika kulörer på olika typer av ytor påverkar mer än vad man tror. Ett litet rum kan med fördel målas i ljusa kulörer för att få rummet att upplevas större.
Beckers-vardagsrum-mistel800-kokos502-Elefant553-hav760-vardagsrum-tudelat

Fixa vardagsrummet

Grönt är skönt och piggar upp i väntan på våren och grönskan utomhus. Vi målar om och plockar in de gröna tonerna i vardagsrummet, matchat med andra naturliga kulörer.
nära brickor.tif

Tips! Förnya köket med färg

Har du tröttnat på köket men har varken tid eller pengar att renovera? Med färg och kreativitet kan du enkelt förändra och ge köket en helt ny känsla, utan stora investeringar.

Barnrum

Det blir bättre och roligare om barnen får bestämma, i alla fall över en del av rummet, till exempel en vägg, en möbel eller några detaljer. Det brukar räcka för att barnen ska tycka att det är kul.
Beckers_sovrum.1

Måla om med neutrala kulörer

Milda kulörer är långt ifrån trist och ett bra val för dig som tröttnat på vita väggar men inte vill satsa på alltför färgstarka kulörer. Här tipsar vi om fyra vackert neutrala färgsättningar.

Måla rutigt golv

Ett målat golv gör lika mycket för helheten såsom målade väggar och tak. Se några inspirerande exempel här och ta del av våra bästa tips vid val av kulör.