Beckers_vaggfarg_stalbla782_stor

Kulörer på bilden: Väggar - Stålblå 782

Måla blått för kreativitet och lugn

Himmel och hav – naturligt rogivande element och en oändlig palett av blå nyanser. Från djupaste grått till ljusaste himmelsblått. Den blå färgskalan passar utmärkt i hemmets alla rum.


Det slitna uttrycket ”blått är flott” håller fortfarande. Blått är vackert och sägs dessutom ha lugnande egenskaper. En djupt blå och dämpad nyans skapar en ombonad känsla, perfekt för dig som vill ha ett mysigt sovrum. Vill du hellre skapa en luftig känsla i sovrummet väljer du en ljusare klarblå nyans. Oavsett vilken blå nyans du väljer bryter den av fint till vita snickerier och andra detaljer. Men det är också väldigt fint att matcha blått med blått. Måla väggarna i en nyans, snickerierna i en annan och välj textilier i en tredje. Vid sidan om lugnade egenskaper sägs blått även vara hoppfullt och påverka kreativiteten. Vill du inte måla om väggarna kanske du har ett gammalt skrivbord som behöver fräschas upp? Perfekt för både arbete och läxläsning. Tänk på att kulören påverkas av det väderstreck rummet ligger i. I rum med söderläge upplevs kulören ljusare och mer kulört. Har du ett rum som vetter mot norr kan svärtan i det blå förstärkas. För att hamna rätt kan det vara en bra idé att provmåla.

Skåp - Påsklilja 617
Väggar - Hav 760 och Kokos 502
Väggar - Himlavalv 746

Väggar - Retro 780

Ljust gråblå, piggt turkost, sobert lavendelblått, milt kristallgrå och djupblått med mycket svärta. Vilken kulör passar dig? Vi har många att välja på så du kan hitta just din favorit bland våra blåa kulörer
Beckers vardagsrum hemma hos familjen söderberg

Stol - Pastill 803
Väggar - Kolibri 766

Väggar - Sundborn 743