Måla golvet i en färgstark kulör

Golvet är kanske inte det första du tänker på när du ska måla om hemma? Men faktum är att ett målat golv ger rummet karaktär, oavsett vilken kulör du väljer.  


Har du valt en enkel och neutral färgskala i ditt hem kan ett färgsatt golv liva upp, utan att det tar över. Bygg på den neutrala färgskalan som redan finns genom att måla golvet i en kulör som går ton-i-ton med väggar, tak och snickerier. Då skapar du en röd tråd från golv till tak, vilket ger en fin helhet och harmoni i rummet.
 
Ett ljust och neutralt rum kan också bli mer ombonat och upplevas varmare om du målar golvet i en lite mer oväntad kulör. Våga tänk utanför boxen - ett målat golv måste absolut inte vara vitt. Faktum är att golv, men även tak, är lättare att måla i en udda kulör då dessa ytor inte drar åt sig lika mycket uppmärksamhet eller ändrar känslan av rymd i rummet som målade väggar gör.
Kok_mattav_Mistel800_Lilja820_Cumulus527_Tegel666_medium

Tips!

1. Låt golvfärgen utmärka sig för att skapa kontrast och karaktär. Måla golvet i en oväntad kulör. 

2. Få rummet att kännas större och mer livfullt genom att måla golvet i någon ljus men färgglad kulör.

3. Framhäv väggens ljushet och gör ditt rum mer ombonat med en mörk kulör på golvet.

4. Om du inte vill måla golvet i en färg som sticker ut för mycket men ändå vill skapa en mer ombonad känsla kan ljusgråa kulörer vara ett alternativ.

 

Kulörerna vi älskar mest 

Inspireras av våra färgkartor och hitta din nya favoritkulör.