Måla rutigt golv

Visst är det något speciellt med rutiga golv? Ett målat golv gör lika mycket för helheten som målade väggar och tak.


Ett målat golv gör inte bara ditt hem mer personligt, det kan också få rummet att upplevas annorlunda beroende på mönster och kulör. Valet av kulör är avgörande för om rummet upplevas busigt, klassiskt eller elegant. I bilden ovan har vi målat golvet i Beckers Lust 683 och Mjölk 522 för att skapa en ombonad känsla i köket. Att måla golvet rutigt kan vara lite komplicerat, ha tålamod så kommer resultatet bli precis lika fint som du tänkt dig. Ordentlig rengöring innan målning, räta linjer och spärrmålning innan du börjar måla accentfärgen är tre viktiga delar som underlättar projektet.
beckers-sovrum-sno816-duggregn778-aqua764-himmelsbla742-renoverad-atalje-sverige

Tips!

Det vanligaste och allra snyggaste alternativet är att ha en ljus kulör som bottenfärg. Med en ljus bottenfärg kommer den valda accentfärgen bryta av och skapa ett tydligt rutmönster. 

Våga tänk utanför boxen när du väljer accentfärg till ditt rutiga golv. Beroende på vilken kulör du väljer kan du förändra hela intrycket av rummet. Vilken stil vill du framhäva? Välj med fördel en kulör som återfinns på andra detaljer i rummet för att skapa ett enhetligt intryck.

Välj rätt golvfärg

Sätt färg på golvet. Här hittar du våra produkter för trä- och betonggolv.