Kulörer på bilden: Dörr - Tornado 854, Väggar - Flor 847 och Slöja 848, Golvlist och Element - Flor 847  

Måla rosa för lugn och ro

Rosa är långt ifrån en barnslig kulör som bara hör hemma i barnrummet. Visst finns det lekfulla nyanser som sticker ut, men en mild pastellrosa med mycket svärta skapar lugn och ger ett snyggt intryck.  

Rosa är visserligen en ljusare variant av rött men kulören sägs ändå ha helt andra egenskaper. Medan rött skapar energi står rosa för lugn och balans. Det är därför en perfekt kulör för sovrum men även andra rum där vi vill koppla av. En ljus och mild nyans av rosa är mycket estetiskt och ger ett sofistikerat intryck medan mer kulörta nyanser kan ge en lekfull och glad känsla åt rummet. Precis som rött är rosa en perfekt accentkulör till detaljer som ljusstakar, stolar och krukor. Gröna växter, koppar och ljust trä men även detaljer av svart matchar extra fint till sotade nyanser av rosa.


Pall - Industri 514
Skåp - Puderrosa 673
Väggar - Lammull 504

Stol - Påsklilja 617
Golv - Sockervadd 628
Skrivbord och väggar - Balett 672 
Skåp - Puderrosa 673

Väggar - Vattenmelon 702

I vår färgkarta finns rosa nyanser för alla smaker, från blekt sotade pasteller och puderrosa till poppigt cerise och färgglatt flamingorosa. Här har vi valt att måla taket i kulören Vattenmelon och golvet i fina Puderrosa.
Barnrum rosa vägg 01
Väggar - Råsiden 529 och Vattenmelon 702

Väggar och stol - Socker 543
Golv - Puderrosa 673
Dörr - Raps 618