Kulörer på bilden: Stol - Granit 836, Salt 564 och Våg 771, Väggar - Mjölk 522

Harmoniskt vitt är alltid rätt

Vitt är en ständig favorit i våra hem. Det öppnar upp och passar fint till andra kulörer. Det blir helt enkelt aldrig fel med vitt. Men väljer du vitt, vitt eller vitt?


Vitt är långt ifrån bara vitt utan skiftar från varmt till kallt, från rött och gult till grönt, blått och grått. Om du väljer att måla både väggar och snickerier vita ska du tänka på att välja vita kulörer som matchar varandra och ligger i samma skala. Det vill säga: målar du snickerierna gulvita bör inte väggarna vara kritvita då snickerierna kommer upplevas smutsiga. Välj hellre en varm vit nyans även till väggarna. Vill du bryta av något är det fint att matcha vitt till en ljusgrå kulör. Det skapar skiftningar men blir fortfarande en bra bas som är lätt att inreda.
Av tradition målar vi gärna taken vita. Det ger en känsla av rymd och kan få ett litet rum med lågt tak att kännas större. På samma sätt kan du sänka takhöjden i ett rum genom att välja en annan kulör. Även vitmålade golv är väldigt fint och skapar rymd.

Skåp vit
Väggar - Gåsdun 503
Beckers_vaggfarg_kokos502_snickerier_vinternatt507_stor

Snickerier - Vinternatt 507
Väggar - Kokos 502

Golv - Twilight 549
Skåp - Krita 501
Väggar - Retro 780

Inred med vitt 

För inredaren Mija Kinning är vitt den perfekta basen i ett hem. Vitt har alltid varit och kommer alltid att vara populärt i våra hem.
Läs mer här om Mijas bästa tips om hur du ska lyckas när du målar och inreder med vitt. 
beckers-vardagsrum-hemma-hos-mija-kinning-sverige-7
beckers-vardagsrum-hemma-hos-mija-kinning-sverige-2