Vardagsrum vit

Betong & Trägolv

Att måla golvet är ett både enkelt och snabbt sätt att förnya och försköna ofta lite trista utrymmen som tvättstuga eller garage. Och det går att göra riktigt roliga lösningar, varför inte prova att måla golvet i tvättstugan rödrutigt som en klassisk fransk bordsduk? Tänk bara på att om du målar betonggolvet i en stark kulör så kommer det reflekteras på väggarna vilket kan ge helt andra effekter än du tänkt dig.

Kulörer har en förmåga att ”växa” med ytan. Det betyder att ju större yta du målar desto starkare, kraftigare upplevs kulören. Genom att spela med samma kulö- rer men olika glanser på färgen kan man lura ögat och skapa härliga effekter. Vill du t ex krympa ett rum väljer du ljusare kulör till golvet än på väggarna. Rum som är målade i ljusa kulörer som vitt känns stora och rymliga. Därför kan det vara smart att måla även golvet vitt, som vi gjort i hallen här till vänster, kulören heter Yvonne 0802.
Skrivbord vit

Grunden till all inredning består av tak, väggar och golv. Är de delarna i balans blir det mycket enklare att möblera. Och känslan från ett målat golv kan enkelt förstärkas med accessoarer som går ton i ton. Trägolvet vid arbetsplatsen är målat i standardkulören Vit.

Har du ett golv, kan du måla det. Det spelar ingen roll om golvytan är trappsteg, ett furugolv, en linoleummatta eller ett laminatgolv. Det är bara att sätta igång att måla. Trappan är målad i kulören Jonny 3874.

Betonggolv_slang

Liva upp med lite flingor. Det är väl inget som hindrar att ett tåligt betonggolv ska vara snyggt också? Även om du väljer att måla betonggolvet i en något ”försiktig” kulör kan du ändå få det att se lite gladare ut genom att strö ut golvflingor i samband med att du målar. Flingorna gör golvet ännu mer slitstarkt, och dessutom döljer flingorna små skavanker eller märken som lätt uppstår i t ex ett garage. Golvet är målat i kulören Ester 1218 samt Beckers Golvflingor svart/vit/grå 901.

Vardagsrum_golv_målat

Här ser du de kulörer som passar bäst på betonggolv. Det är helt enkelt de kulörer som på en och samma gång är både snygga och lättstädade. Vilket inte är helt oviktigt med tanke på vad betonggolv brukar utsättas för, även om betonggolvet till vänster kanske inte utsätts för något större slitage. Givetvis kan du måla golven i vilken kulör du vill, alla våra golvfärger kan brytas till vilken kulör du önskar. Vardagsrummet är målat i kulören Matilda 1001.

Vardagsrum golv

Trägolvet i vardagsrummet är målat i standardkulören Vit.

Våga måla trägolv!

Det är de små detaljerna som gör det, även om golvet kanske inte räknas som en liten detalj i ett rum. Men med detaljer menar vi i det här fallet kulör mer än sak eller yta. Det är totalintrycket av ett rum som sätter den känsla som består. Och det är därför som du ska pröva med att måla golvet i en kulör som harmonierar med övrig inredning – såväl kulörer och material som form och yta. Förklaringen till att man förr i tiden sällan målade trägolv i en kulör är enkel, färgerna var helt enkelt inte tillräckligt slittåliga.

Spara färgkartan

Ta del av våra kulörer och färgsatta miljöer när du vill – spara ned färgkartan och fundera i lugn och ro vilken färg eller kulör du vill ha.