En vacker yta har aldrig varit enklare

Det kanske låter ytligt, men när det kommer till färg är det utseendet som räknas. En perfekt yta i rätt kulör kan göra hela skillnaden för ett rum - och för dig som vistas i det. När väggarna målas i en ny, vacker nyans, förvandlas rummet. För även om du kan tillföra kulör på många sätt i ett rum är det färgen på väggarna som har störst inverkan på känslan i rummet och som utgör basen i inredningen. Så hur hittar du rätt kulör för ett rum? Och hur får du till den perfekta ytan?

Det är förmodligen lättare än du tror. På följande sidor hittar du både inspiration och tips och råd, så att du snabbt och enkelt ska kunna komma igång. 

BECKERS_UNGDOMSRUM.jpg

Kulörer till små förändringar

Kom ihåg att det går att göra mindre och enklare förändringar då och då, som till exempel att måla en fondvägg eller en möbel.

Kulörer på väggen: Midsommarnatt 756. Passar bra ihop med: Mjölk 522, Papier-maché 843 och Rooibos 65B.

Matcha ton-i-ton

Om du vill ha en enhetlig färgsättning hemma och matcha ton-i-ton, välj kulörer i samma lodräta rader. Det ger en lugn och harmonisk känsla.

Tak: Mjölk 522. Vägg: våg 771. Kruka: Denim 749.

Sovrum

Känslan sitter i väggarna

När väggarna målas i en ny, vacker nyans, förvandlas rummet. För även om du kan tillföra kulör på många sätt i ett rum är det färgen på väggarna som har störst inverkan på känslan i rummet och som utgör basen i inredningen.

Kulören på väggen: Anemon 656. Passar bra ihop med: Tundra 572, Mormor 680 och Toffee 602.

Tänk på ljuset

Vill du ha en varmare känsla i ett kallare ljus är det bra att välja en varmare färgton. Tänk också på att kulörer förändras över dagen när ljuset skiftar.

Väggar: Mistel 800, Salvia 825. Bänk: Blad 834.

Spara färgkartan

Ta del av våra kulörer och färgsatta miljöer när du vill – spara ned färgkartan och fundera i lugn och ro vilken färg eller kulör du vill ha.