Träfasad vitgrå gavel

Kulörer för träfasader

I den här färgkartan har vi samlat de kulörer som genom åren visat sig harmoniera bäst till den nordiska naturen, till vår lite säregna arkitektur och det unika nordiska ljuset, som förändrar sig kraftigt efter årstiderna. Med de här kulörerna kommer ditt hus att vara något du kan glädjas åt under lång tid.

Putshus vit grön

Puts och mineraliska ytor

Vitt, gult, rött, grått, blått och grönt. Vi har drygt sjuttio olika nyanser av dessa kulörer i vår färgkarta för putshus. Från ljust till mörkt, nedtonat till färgstarkt. Kulörerna är noggrant utvalda för att passa just putshus. Vilken eller vilka kulörer vill du måla om ditt hus med?

Putsfasad gult baksidan

Sockelfärg

Glöm inte bort grunden när det är dags att måla om huset. Naturnära kulörer passar allra bäst och ger en känsla av att huset står väl förankrat i marken. Här har vi samlat nio naturliga nyanser av grått, beige, brunt och grönt som ger ett fint resultat.

För din fasad och terrass

För din fasad och terrass

I färgkartan Scandinavian Collection - för din fasad och terrass har vi inspirerats av den skandinaviska naturen och samlat ett urval av moderna kulörer för livet. I färg. Skapa ditt perfekta uterum genom att matcha kulör på fasad, fönster, terrass och detaljer.
Träfasad radhuslänga brun

Träfasader i brunt och beige

Jordnära och naturligt – fasader i brunt och beige smälter ofta in mycket fint i omgivningen. Här har vi valt ut 18 olika nyanser från ljusaste strandbeige till hasselnötsbrun. I färgkartan hittar du även fem utvalda accentkulörer som passar till just brunt och beige.

Träfasad grönt cykelaltan

Träfasader i grönt och blått

Grönt är skönt och naturligt snyggt på fasader. Blått är relativt ovanligt men med rätt nyans blir även det mycket fint. Här har vi samlat 32 vackra nyanser av grönt och blått, plus fem matchande kulörer för foder, fönster och andra detaljer på fasaden.

Träfasad gultskärgårdshus

Träfasader i gult

Klassiskt gult hör till en av våra mest populära kulörer när vi målar hus. Här har vi valt ut 24 gula nyanser, från nästan vitt till dämpad orange. För att göra det enkelt för dig att måla om har vi även plockat fram fem fina accentkulörer som matchar samtliga gula i färgkartan.

Träfasad rosaenplanshus

Träfasader i rött och rosa

Rött är alltid rätt och få saker är så självklara i den svenska färgsättningstraditionen som hus målade i rött. Rosa är mindre vanligt men väldigt vackert i rätt, lite dämpade nyans. Vi har valt ut elva kulörer av rött och rosa, plus fem fina accentkulörer som matchar dessa.

Träfasad gråtthus

Träfasader i vitt, grått och svart

Stilsäkert, smakfullt och elegant. Här har vi handplockat elva nyanser av vitt, grått och svart som gör sig extra bra på trähus. Vi har även valt ut tio matchande kulörer till fönster, foder och andra detaljer på fasaden. Från ljusa och nedtonade till skarpare kontraster.

Träfasad rödvilla

Träfasader i helmatta kulörer

Upptäck vår helmatta fasadfärg – i vilken kulör du vill. Fasadfärg Helmatt ger ytan ett helmatt elegant utseende. Färgen kan brytas i alla Beckers utomhuskulörer, den torkar snabbt och håller glans och kulör under många år.
Brunt_vitt_altan_trälasyr

Trälasyr

Lasyr är en transparent färg, med pigment, som framhäver träets fina struktur och ådring. I vår färgkarta hittar du hela 20 olika lasyrkulörer, från ljusa och bruna nyanser nära träets naturliga kulör till mer färgstarka i blått, grått, rött och grönt.