Måla väggar, tak och golv

Det finns inga genvägar när det handlar om målning. Ta hjälp på vägen av våra tips och råd när du ska måla väggar, tak och golv.
beckers_mala_tapet_4_spackla_1

Måla över tapeten

Det är enkelt att måla över tapeten. Som vid all målning ska du vara noggrann med underarbetet. Då får du ett fint resultat som håller länge. Dessutom blir det lättare att måla om nästa gång.

beckers_mala_tak_7_roller_sen_1

Måla taket – fyra steg till ett perfekt resultat

Titta upp! Har du tänkt på hur viktigt taket är i ett rum? Ett fräscht och nymålat tak lyfter verkligen helheten. Vitt är vanligast men kan också vara fint att välja en kulör. Här får du tips på hur du ska göra. 

beckers_mala_vagg_1_prov_mala_1

Måla väggarna – ett enkelt sätt att förändra hemma

Ser rummet trist ut? Har du tröttnat på färgen eller tapeten på väggarna? Att måla om är ett roligt sätt att förnya och det är inte svårt. Här får du tips på vad du ska tänka på och hur du får bäst resultat.

beckers_mala_golv_6_rolla_pa_1

Måla trä- och betonggolv

Slitna ytor? Måla om golvet! Ett slitet golv med repor, märken och fläckar är verkligen trist. Men det går att förnya gamla golv med färg. Dessutom ger ett fint golv hela rummet ett lyft. Här har vi samlat några tips på hur du får ett bra slutresultat.  

beckers_mala_vagg_3_spackla_1

Spackla på rätt sätt

Slarva aldrig med underlaget! Att spackla är inte så svårt. En enkel tumregel för att få ett fint slutresultat är att spackla minst två gånger. Här får du några enkla knep att tänka på när du ska spackla dina väggar eller snickerier.

beckers_lacka_golv_lacka_tragolv_2

Lacka trägolv

Visst är nyslipade och lackade trägolv otroligt vackert? Blank lack ger ett skinande golv, matt lack ger samma känsla som ett oljat golv men en mycket slitstark yta. Valet är en smaksak. Här får du tips på hur du ska lacka trägolv.

rollers007

Välj rätt roller

Olika rollers passar för olika underlag och ger olika struktur på ytan. Generellt ger en roller med lång så kallad lugg en grövre yta, medan kort lugg ger en finare yta. Lär dig mer om olika rollers här.