Greige – den perfekta väggfärgen för dig?

Greige är en populär väggfärg som fått uppsving under de senaste åren. Det är en neutral färg som ligger mellan grått och beige, och det är därifrån den fått sitt namn. Greige ger en stilren och harmonisk känsla som passar bra i många olika miljöer, och som kan kombineras med både mörka och ljusa färger.

Vilken färgkod har Greige?

Det finns ingen standardiserad färgkod för greige, eftersom det är en blandning mellan grått och beige. Den exakta färgkoden beror på vilken färgkarta du använder och vilken nyans du väljer. En populär kulör för greige är Klipphäll 575 och Kuling 652, men det kan vara värt att experimentera med olika nyanser för att hitta den som passar just ditt hem.

Skillnaden på ljus greige och varm greige

Ljus greige har en ljus och nästan gråaktig nyans, medan varm greige har en mörkare och mer beigefärgad eller jordig nyans. Varm greige har också en varm känsla, medan ljus greige kan upplevas som kallare. Skillnaden mellan ljus greige och varm greige är mest tydlig när de jämförs med varandra, men båda färgerna har en harmonisk och avslappnande känsla. Tänk också på att ljusinsläppet kommer att påverka hur färgen uppfattas. Ligger rummet i norrläge kommer den greiga nyansen naturligt att dra mot det ljusare och kallare hållet. Kommer ljuset däremot från söder uppfattas färgen som varmare. Vilken nyans som passar dig bäst beror på din personliga smak och inredningsstil.

Vilken är den bästa greiga kulören?

Det finns ingen specifik kulör som är den bästa när det gäller greige eftersom det är ett personligt val beroende på vilken känsla du vill åstadkomma i ditt hem. Välj en ljusare nyans av greige om du vill skapa en luftig känsla i rummet och har en ljus inredningsstil. Välj en mörkare nyans om du vill skapa en varmare och mer mysig stil.

 

Material och färger som passar till greige

Greige är en neutral och naturnära färg som passar bra ihop med många olika accentfärger. Varmare kulörer som gult, orange eller rosa passar bra ihop med greige som har mycket beige i sig. Då skapas en varm och inbjudande känsla. Kallare accentfärger som blått, grönt eller lila passar bra ihop med greige om den går åt det gråare hållet och skapar då en fräsch och modern känsla.

Andra nyanser av greige passar också bra till just greige. Utgå från väggen som en canvas och dekorera med små och stora föremål i greige. På så sätt skapar du en genomtänkt helhetskänsla över hemmet samtigt som kulören framhävs.   

Naturmaterial som trä, torkade växter och keramik gifter sig väl med greige då de ofta går i liknande jordnära färgskala. Materialvalet kan också påverka hur väggfärgen uppfattas så provmåla först så att du märker om du når det resultat som du är ute efter.  

 

Greige i köket, vardagsrummet eller sovrummet?

Du behöver inte välja då Greige är en färg som passar väggarna i de flesta rum i ditt hem. Här är några förslag på vilket uttryck du kan skapa genom att måla med greige i olika rum:

  • Greige i köket ger en stilren och tidlös look
  • Greige i vardagsrummet för en stilren och sofistikerad känsla
  • Greige i sovrummet eftersom den har en lugnande och ombonad känsla

Oavsett var du använder greige, så är det viktigt att du väljer rätt nyans för att skapa en harmonisk och stilren inredning som passar ditt hem.

Greige på husfasaden?
Om du väljer greige på din husfasad kan du skapa en stilren och tidlös look, och samtidigt få en fasad som känns harmonisk och avslappnande. Inspireras av våra utomhuskulörer här för att hitta nyansen av greige som passar stilen på just din byggnad.

 

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör