Måla om köket, hemmets hjärta

Köket är ett av de viktigaste rummen i ett hem. Det är där vi samlas för att göra allt ifrån att laga mat, läsa läxor och umgås. Det är där både de stora och små samtalen äger rum. Skratt och tårar. Hur var din dag? Falukorv och makaroner ena dagen, pasta vongole en annan. 

Rätt kulörer gör hela skillnaden för rummet och för att trivas ska du välja det som ligger dig varmt om hjärtat. Fundera igenom vilken känsla du vill skapa i rummet och hur rummet används. Här har vi samlat olika stilar för att kittla igång din inspirationsnerv.

Ta färgsättningen till nästa nivå genom att även måla in kökskaklet. Det går lekande lätt med Beckers Ceramic Tile!

sea ya kaklat kök ceramic tile
hey stylish kaklat kök ceramic tile kakelfärg
beige kakelfärg ceramic tile

#PIY - Paint it yourself


Måla om kökskaklet

Behöver ditt kök en liten uppfräschning? Beckers Ceramic Tile är brytbar i alla våra kulörer, så endast fantasin sätter gränserna. Längre ner på sidan ger vi dig tips och råd om hur du använder kakelfärgen. Läs mer om Ceramic Tile här >

 

Måla om köksluckorna

Självklart kan du måla om gamla köksluckor och lådfronter själv. Med lite tålamod och rätt färg kan du få ditt kök att se ut som nytt. Skruva bort handtag och beslag, rengör noga, grundmåla med Häftgrund och välj rätt snickerifärg i en härlig kulör. Beckers Pro Finish finns i tre olika glansgrader. Helmatt, halvblank och blank. Läs mer om snickerifärg här >

Att måla köksluckorna själv är inte svårt! Och gör du grundarbetet ordentligt så får du ett personligt och snyggt resultat som håller länge.
kök

Personligt

Köket är hemmets hjärta för många av oss och det rum vi helst spenderar vår tid i. Ett slitet kök är inte så svårt att förnya med färg. Här får du tips på hur du lyckas med färgsättningen. Börja med att välja kulörer som du tycker om och som skapar den stämning du vill ha. Det är inte grannen eller inredningsexperten som ska trivas i ditt kök, det är du. Med andra ord, våga vara personlig så blir det inte fel!

 

Ton i ton

Enklaste sättet är att måla ton i ton. Välj en huvudkulör som du gillar, till exempel grönt. Lägg sedan till en ljusare och en mörkare variant av grönt. Måla luckorna i huvudkulören, väggarna i en ljusare nyans och detaljer i en mörkare. Att måla överskåpen i en nyans och underskåpen i en annan skapar också fin effekt. Välj den mörka nyansen på underskåpen och den ljusa på överskåpen så blir det bra balans i rummet.

Visste du att varma toner stimulerar smaksinnet och att rosa toner verkar lugnande? En perfekt kombination i ett socialt kök med andra ord!

Ljust och mörkt

Vill du jobba med olika kulörer, till exempel en grön och en blå, så blir det allra bäst om du väljer kulörer med samma ljushet för att få harmoni. Samma sak gäller om du vill jobba med starka kulörer som gult, turkost och limegrönt. Välj nyanser som är lika starka så håller de ihop och ger ett fint helhetsintryck.

 

Matt och blankt

Att välja en blank färg på luckorna är både snyggt och praktiskt.  Blanka ytor är enklare att hålla ren vilket är bra i just kök. Blanka luckor blir dessutom en fin kontrast till matta väggar. Överhuvudtaget är det fint att mixa matt och blankt i ett rum för att få ett livfullt intryck.

Blått stimulerar vår kreativitet. Det kanske är nu du får suget att baka sju sorters kakor?

Frågor och svar om kakelfärgen Ceramic Tile

Vilka kulörer finns att välja?
Ceramic Tile går att bryta i alla Beckers kulörer 

Behöver ytan ruggas upp innan målning?​
Nej, Ceramic Tile har så bra vidhäftning så ytan behöver inte ruggas upp innan.  

Hur målar jag kakel med Ceramic Tile?

  • Se till att ytan är torra och rena före målning. Vi rekommenderat att använd filtroller för släta ytor eller pensel.​
  • Rör om färgen väl före användning och häll sedan färg i rollertråget​.​
  • Använd penseln för att måla hörn, kakelfogar och ställen du inte når med en roller i ett tunt lager.​
  • Applicera färgen på alla ytor med filtroller i ett tunt lager.
  • Lämna minst 16 timmars torktid mellan strykningarna
  • Applicera 2:a skiktet på samma sätt.
  • Ta bort tejpen omedelbart efter den sista strykningen.​
  • Ersätt borttagen silikon mot ny.
Färgkartor för inomhusmålning

Hitta rätt kulörer för nästa inomhusprojekt – inspireras av våra färgkartor »

Planerar du även att måla om andra rum i hemmet? Då kan vi tipsa om våra inspirationsartiklar måla om sovrumet, måla om vardagsrummetmålar hallen eller hur du målar och färgsätter i badrum

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör