Måla grått – att välja rätt nyans

Sugen på att måla gråa väggar? En grå kulör på väggen kan både skapa en ombonad känsla och utgöra en vacker fond för konst och annan inredning. Tänk på rummets väderstreck, naturliga ljus och övrig inredning när du väljer kulör. Vi hjälper dig att hitta rätt bland kalla, varma och neutrala gråa nyanser så att du får till den perfekta gråa väggen oavsett om du är ute efter ljusgråa väggar eller en mörkare variant.

sovrum

Grått förstorar

Kalla gråa kulörer drar mot blått och passar bra i rum med ett generöst ljusinsläpp. Kalla gråa kulörer förstorar dessutom rummet och ger en svalare känsla. Väggen är målad i den kalla kulören Silverpil 732 medan den varma kulören Mjölk 522 pryder dörren. Stolen intill sängen är målad i den kalla kulören Saltsten 799. 

sovrum
sovrum

Välj kallt med kallt

Den kalla grå kulören Industri 514 ger ett både sofistikerat och rofyllt intryck till sovrummet och kombineras fint med inredning i ljusgrått. Kalla kulörer trivs bra med andra kalla kulörer. Inred gärna rum målade i kalla gråa kulörer med svalare toner av blått, lila, grått, grönt eller turkost. 

vardagsrum

Grått i kök

De kalla kulörerna Lammull 504 och Salt 564 passar bra i ett kök med mycket naturligt ljus. Keramik i blå och grå toner passar fint till väggens kulör. Den kalla kulören Gåsdun 503 ger ett elegant intryck till hallen. Bord målat i Fjäder 530, även den en kall grå kulör. Kombinera gärna kalla kulörer med kalla metaller som stål och silver.

kök
hall

Varma, grå kulörer

Den varma kulören Gråsäl 578 skapar en inbjudande känsla i trappan till övervåningen. Undvik att kombinera varma kulörer med kalla, välj hellre andra varma kulörer. Till varma kulörer passar inredning i varma toner av brunt, rosa, gult, rött och beige.

Varma gråa kulörer drar mot gult eller rött och skapar en ombonad känsla i rummet. De passar bra i mörka rum och rum i norrläge eftersom de mjukar upp ett hårt och blåtonat ljus. Vägg målad i Ängsull 567, med fönsterkarmar och tak i Salt 564.

trappa
vardagsrum
Gråa och svarta kulörer

Få en elegant känsla med grått eller skapa kontrast med svart. Kolla in alla våra gråa och svarta kulörer »

Är du sugen på andra färger kan vi tipsa om våra inspirationsartiklar måla grönt, måla rött eller måla rosa.

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör