Måla över tapet

Det är enkelt att måla över tapeten. Som vid all målning ska du vara noggrann med underarbetet. Förarbetet beror på vilken slags tapet du har. Då får du ett fint resultat som håller länge.
 • Vad har du för tapet?

  De fyra vanligaste tapetsorterna är papperstapet, vinyltapet, strukturvinyltapet och textilväv. Oavsett vilken tapet du har så börja med att damma av väggarna och kontrollera så tapeten sitter ordentligt fast. Om den släpper mycket bör du dra ner tapeten helt och hållet. Lösa skarvar och hörn kan du limma fast med lite tapetklister. Laga skruvhål och andra mindre skador med latexfog.

 • Innan du målar

  Skydda golvet med täckpapp. Maskera foder, lister och eluttag med maskeringstejp. Skrapa bort det som är löst på tapeten. 

 • Dags att måla

  Papperstapet grundas med Isolergund, därefter målar du två gånger med väggfärg. Vinyltapet tvättas med Beckers målartvätt och målas därefter två gånger med väggfärg. Har du en strukturvinyltapet så börjar du med att riva ner det yttre skiktet och låter papperstapeten sitta kvar. Kom ihåg att efterrolla för att få en jämn slutyta. Använd pensel till ytorna närmast taket och runt dörrar, fönster och eluttag där det kan vara svårt att komma åt med roller. Tänk på att alltid följa torktiderna på burkarna. Om du ska måla taket också så gör det innan du målar väggarna.

   

   

 • sv
  har lagts till i sparat
  har tagits bort från sparat
  har lagts i din inköpslista
  har tagits bort från din inköpslista
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du behöver välja en kulör