En perfekt fasad med systemmålning

Hur kul det är att måla om huset kan förstås diskuteras. Men en sak är i alla fall säker: Det är roligare om man har något att se fram emot. Och vad du kan se fram emot är det perfekta slutresultatet. För att försäkra dig om ett perfekt resultat, kan du systemmåla huset.

beckers

Vad är systemmålning?

Enkelt uttryckt, systemmålning är att måla med produkter som är framtagna för att samverka till ett perfekt målningsresultat och livslängd. Om du behöver använda alla komponenter eller kanske bara en eller två av dem beror på vilket skick din fasad är i. Här är några grundregler att utgå ifrån, oavsett om du ska måla på obehandlat trä eller måla om.

En målad fasad har oftast redan ett skydd

Det behöver bara förlängas. Har du en fräsch fasad kan det alltså räcka att du målar med endast täckfärg. Speciellt om du målar med Perfekt Fasad.

fasad
falurött

Systemets olika lager hänger ihop

De är komponerade för att komplettera varandra. Alla lager fyller sin funktion, och man ska inte hoppa över något. Var även noga med att lägga rätt mängd färg i varje lager.

Alla varumärken är olika

Samtliga produkter för systemmålning är utformade för att passa ihop med övriga produkter i samma system. För rätt balans, välj samma varumärke till alla lager - Beckers förstås.

grönt hus
grönt hus

All smuts syns inte

Vid både nymålning och ommålning är det första steget alltid att tvätta fasaden. Efter en analys av fasaden vet du vilka delar av systemet som just din fasad behöver. Välj produkter och verktyg som hjälper dig, sen är det bara att dra på arbetsbyxorna och göra jobbet! I samtliga steg lönar det sig att vara noggrann. Ett dåligt grundarbete avslöjar sig alltid. Den goda nyheten är att det gör även ett noggrant grundarbete.

1. Grundolja

Primex Grundolja Trä Plus

Börja med att impregnera trärena ytor med Primex Grundolja Plus för att skydda skarvar, ändträ och andra utsatta delar. Den lättapplicerade oljan tränger väldigt lätt in i träfibrerna och ger på så vis ett mycket bra skydd mot vattenupptagning och ger minskad risk för sprickbildning i trä och färgskikt.

primex

2. Grundfärg

Primex Trägrund Plus

Fortsätt med att stryka på Primex Trägrund Plus för att ytterligare skydda träet och motverka fuktupptagning. Grundfärgen har en väldigt bra täckförmåga och ger mycket bra fäste för täckfärgen. Dessutom minskar den risken för missfärgningar och är specialutvecklad för att torka snabbt så du hinner grundmåla och täckmåla samma dag.

primex

3. Täckfärg

Perfekt Fasad

Avsluta med två strykningar. Beckers täckfärger är särskilt utvecklade för att skapa en motståndskraftig yta och ge en vacker fasad med bra glans och kulörhållning. Systemmålning minskar smutsupptagning och ger ett bra skydd mot svartmögel på färgfilmen.

perfekt
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör