Måla om med neutrala kulörer

Milda kulörer är långt ifrån trist och ett bra val för dig som tröttnat på vita väggar men inte vill satsa på alltför färgstarka kulörer. Här tipsar vi om fyra vackert neutrala färgsättningar.

Vilsamt med grå nyanser

Visst är det skönt med lunga och dämpade kulörer i sovrummet? Den senaste trenden när det gäller just sovrum är att måla väggarna mörkt grå. Vill du inte måla så mörkt kan du göra som vi gjort här och måla väggarna i svagt grå Snäckskal 569. Sänggavel och ramar är målade i mörkgrå Aska 518, fint matchat till överkastet i samma ton. Naturmaterial och grönt mjukar upp och passar väldigt fint till de här gråa tonerna.

Sovrum

Stillsamt rosa

De flesta tänker nog på starka och klara kulörer när det är dags att måla om barnrummet. Men varför inte testa kulörer som är mer stillsamma och nedtonade? Här har vi valt gammelrosa Akleja 692, med mycket svärta i, som passar utmärkt till dockskåpet som är målat med mörkt grå Diesel 793. Med den här lugna färgsättningen som bas får leksakerna bli färgglada accenter.

flickrum

Måla monokromt

Att måla monokromt, det vill säga färgsätta med en kulörton, ger en härlig effekt. I det här charmiga trädgårdshuset har vi målat vägg och möbel i gröna Kaktus 809. Grönt är en bra kulör som passar till det mesta, här har vi matchat med naturmaterial som trä, jute och bast. Små färgklickar av gult och rosa bryter av fint mot det gröna. Övre delen av väggen är målad i vita Salt 564.

Trädgårdsrum

Måla hallen i två kulörer

Kaos i hallen? Det går att skapa ordning med färg. Att matcha grått till vitt är aldrig fel. Här har vi valt att måla två tredjedelar av väggen i ljusgrå Silverpil 732, och övre delen i vita Salt 564. Genom att måla in de dubbla knopplisterna i väggkulören kombinerar vi det praktiska med estetiska, och ger hallen ett lugnare intryck. Helt enkelt en perfekt bas för alla andra kulörer på skor, jackor, väskor och annat som ska rymmas i hallen.

Hall
Våra mest älskade kulörer

Svårt att välja kulör? Kolla in färgkartan Älskade kulörer där vi samlat utvalda kulörer lätta att matcha och kombinera. Se färgkartan »

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör