Måla utemöbler

Trä påverkas av fukt och solens UV-strålar samt spricker av torka. Genom regelbunden behandling kan dina trämöbler klara sig längre. Tålamod, noggrannhet, riktiga verktyg och ett ordentligt underarbete lägger grunden för ett lyckat resultat. Läs först noga igenom bruksanvisningen på produktfaktabladet och följ sedan arbetsrådet nedan.
 • Tvätta

  Skölj av trädgårdsmöbeln med kallt vatten och lägg sedan på Utomhustvätt utspädd enligt rekommendation på förpackningen. Applicera med svamp eller borste. Låt medlet verka ca 15 minuter. Skölj sedan med rikligt med vatten. Ha inte för högt tryck om du använder högtrycksspruta då det kan skada träet. Om det finns alger och mögel på träet bör du lägga på ett Alg- och Mögelmedel också. Medlet behöver inte sköljas bort men tänk på att följa instruktionerna på produktdatabladet.

 • Skrapa och slipa

  Borsta, skrapa och slipa ytan som ska behandlas Skrapa bort all färg som sitter löst och flagar. Är färgen sprucken, tjock och allmänt sliten rekommenderar vi att du tar bort all gammal färg med färgborttagning och skrapa. Trä som blivit uppruggat av skrapningen måste slipas. Detsamma gäller hårda och blanka färger, så att den nya färgen fäster ordentligt. Damma av ytorna och se till att allt är torrt innan du börjar måla.

 • Olja och grundmåla  

  Använd grundolja på skarvar och ändträ, torka bort överflödig olja efter cirka 30 minuter. Grundmåla sedan ytorna med Trägrund.

 • Måla

  Måla sedan med Fönsterfärg, stryk på rikligt med färg uppifrån och ner. Var noga vid skarvar och ändträ. Låt färgen torka ordentligt innan du stryker på det andra lagret, följ alltid rekommendationerna på produktdatabladet. 

 • Tips!

  • Underlaget ska vara torrt vid målning, max 16% fuktkvot före behandling. Detta gäller även nytt tryckimpregnerat trä, som kan behöva stå minst en säsong före behandling.
  • Måla inte när det är fuktigt, när det finns risk för regn eller i direkt solljus.
 • sv
  har lagts till i sparat
  har tagits bort från sparat
  har lagts i din inköpslista
  har tagits bort från din inköpslista
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du behöver välja en kulör