Måla rosa för lugn och ro

Rosa är långt ifrån en barnslig kulör som bara hör hemma i barnrummet. Visst finns det lekfulla nyanser som sticker ut, men en mild pastellrosa med mycket svärta skapar lugn och ger ett snyggt intryck. Här har vi samlat våra bästa idéer på hur du får den perfekta rosa väggfärgen och hur du kombinerar med rosa inredning.

Matsal

Kulör för avkoppling

Rosa är visserligen en ljusare variant av rött men kulören sägs ändå ha helt andra egenskaper. Medan rött skapar energi står rosa för lugn och balans. Det är därför en perfekt kulör för sovrum men även andra rum där vi vill koppla av. En ljus och mild nyans av rosa är mycket estetiskt och ger ett sofistikerat intryck medan mer kulörta nyanser kan ge en lekfull och glad känsla åt rummet. Precis som rött är rosa en perfekt accentkulör till detaljer som ljusstakar, stolar och krukor. Gröna växter, koppar och ljust trä men även detaljer av svart matchar extra fint till sotade nyanser av rosa.

Hall med rosa skåp
Rosa skrivbord, gul stol
Rosa barnrum målat med Beckers Vattenmelon 702

I våra färgkartor finns rosa nyanser för alla smaker, från blekt sotade pasteller och puderrosa till poppigt cerise och färgglatt flamingorosa.

 

Se våra färgkartor »  eller gå direkt till alla våra röda och rosa kulörer »

Är du sugen på andra färger kan vi tipsa om våra inspirationsartiklar måla grönt, måla rött eller måla grått.

Rosa golv målat med Beckers Puderrosa 673
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör