Rött skapar energi - dags att måla om?

Kärlek, passion, spänning, energi och lust. Få kulörer associeras med så många känslor som just rött är. Genom att måla med rött kan du verkligen förändra intrycket av ett rum.

Röd vägg

Röda kulörer sägs få adrenalinet att flöda, göra oss mer aktiva och energiska. I vår färgkarta hittar du allt från djupaste rödblå till ljus tomatröd. Oavsett vilken nyans du väljer så är rött en perfekt kulör om du vill skapa en varm och ombonad känsla i ett rum. Har du till exempel ett stort rum, med mycket ljusinsläpp från norr, som känns kyligt är mustiga nyanser av rött på väggar ett bra sätt att få rummet att upplevas varmare.

Tack vare de energigivande egenskaperna är rött även en kulör som passar bra i arbetsrum och vardagsrum. Däremot ska du ta det lite försiktigt med rött i sovrummet. Här är det bättre att välja en rosa nyans som skapar lugn.

Blått skåp
Rutigt golv

Röda golv

Vill du inte måla ett helt rum eller vägg är rött en härlig accentkulör som bryter av fint till många andra kulörer. Testa till exempel att måla köksgolvet i en röd nyans. Rött sägs faktiskt stimulera aptiten. Oavsett varför du ska måla om och var i livet du befinner dig så har färger en betydelse. Rött sägs till exempel stå för spänning, energi och passion. Vilken färg passar in i ditt liv?

 

Titta närmare på våra röda och rosa kulörer » 

Är du sugen på andra färger kan vi tipsa om våra inspirationsartiklar måla grönt, måla rosa väggar eller måla grått.
 

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör