Måla om med grön väggfärg för ett rogivande hem

Att naturen har en lugnande effekt på oss är allmänt känt. Eftersom det mesta i naturen skiftar i olika nyanser av grönt är det inte så konstigt att gröna kulörer och grön väggfärg skapar lugn i våra hem. Här är några tips och inspiration för att använda grön som väggfärg i ditt hem.

Vardagsrum

Grönt symboliserar liv och harmoni

Att måla om hemmet med en ny färg på väggarna kan ha en stor påverkan på hur rummen upplevs. Grön är en färg som ofta förknippas med naturen och ger en känsla av lugn och harmoni. Det är också en färg som symboliserar tillväxt, hälsa och miljömedvetenhet. Att använda grön färg på väggarna kan bidra till att skapa en hälsosam och avslappnande atmosfär i hemmet.

 

Från piggt ljusgrön till varm mörkgrön

Grön färg finns i många nyanser och varianter, vilket gör den mångsidig och användbar för alla typer av inredningsstilar. En ljusgrön ton kan kännas pigg och fräsch, en mörkgrön ton kan ge en mysig och varm känsla och en mjuk pastellgrön för kanske tankarna till sköna sommardagar. En grön färgpalett kan helt enkelt vara både lugn eller djärv, beroende på dina preferenser.

 

Grågrön och blågrön är populärt

Grönt kan skifta i många nyanser från dämpade jordnära toner med inslag av grått och brunt till pigga nyanser av äppelgrönt och turkost. De mest populära nyanserna är grågrön och blågrön. Grågrön ger en känsla av stillhet och kan vara en bra val för sovrummet. Blågrön ger en mer avslappnande och kustnära känsla och kan vara ett bra val för badrum eller vardagsrum. En av våra mest populära kulörer är Salvia 825.

 

Vilka material och färger passar till grönt?

Grön färg kan kompletteras med många olika material och färger. En grön vägg i kombination med naturmaterial som trä, sten och linne tillsammans med färger som vitt, beige och grått ger ett naturligt intryck. För en mer djärv inredning kan grönt kombineras med starka färger som gult, rosa eller rött.

 

Grönt i sovrummet, vardagsrummet eller barnrummet

En grön färg i sovrummet kan ge en avslappnande och lugnande känsla perfekt för en god natts sömn medan en starkare grön färg i vardagsrummet kan skapa en mer energisk och levande känsla. Gröna nyanser kan också vara ett bra val för barnrummet för att de ger en känsla av säkerhet och trygghet.


Är du sugen på andra färger kan vi tipsa om våra inspirationsartiklar måla rosa väggar, måla rött eller måla grått.

 

Här har vi målat sovrumsväggen med kulören Saltsten. 

sovrum
bord
Hall
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör