Måla om med grönt för ett rogivande hem

Att naturen har en lugnande effekt på oss är allmänt känt. Eftersom det mesta i naturen skiftar i olika nyanser av grönt är det inte så konstigt att gröna kulörer och grön väggfärg skapar lugn i våra hem. Här hittar du massvis med inspiration till hur du skapar den perfekta gröna kännslan med rätt väggfärg och inredning.

Vardagsrum

Dämpade jordnära toner

Den gröna färgskalan sträcker sig från dämpade jordnära toner med inslag av grått och brunt till pigga nyanser av äppelgrönt och turkost. Det är med andra ord en mångfacetterad skala där alla kan hitta sin favorit. Från ljust till mörkt, nedtonat till färgstarkt och varmt till kallt.

Grönt sägs minska stress, ge sinnesro och få oss att koppla av. Tack vare dessa lugnande egenskaper är det många som väljer att måla sovrummet i just grönt. Men grönt gör sig självklart bra i husets alla rum och är en perfekt baskulör som passar bra till bland annat naturmaterial som trä, sten och växter. Det är också fint och enkelt att måla med olika gröna kulörer då de ofta matchar fint ihop.

Här har vi målat sovrumsväggen med kulören Saltsten. 

Är du även sugen på andra färger kan vi tipsa om våra inspirationsartiklar måla rosa väggar, måla rött eller måla grått.

sovrum
bord
Hall
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör