Måla möbler

Bord, stolar, bokhyllor och byråer. De flesta möbler kan förnyas med färg. Noggrant underarbete, bra snickerifärg och rätt pensel eller roller är nyckeln till ett lyckat resultat när du ska måla möbler. 

1. Rengör och slipa

Skruva bort eventuella beslag och skrapa bort lös färg. Rengör ytorna med Inomhustvätt, följ instruktionerna på förpackningen. Torka av ytan med en fuktig mikrofibertrasa. Slipa trärena ytor och damma av ytan. Fukta ytan med en svamp och slipa en gång till när ytan har torkat. 

beckers_mala_bord_3_slipa_2

2. Grundmåla

Lacka eventuella kvistar med kvistlack. Grundmåla trärena ytor en gång med grundfärg. Spackla ojämnheter och sprickor, slipa och damma noggrant innan du målar igen. Om det behövs spacklar och slipar du flera gånger tills ytan blir jämn. Mellanstryk med grundfärgen, tänk på att följa torktiderna på burken. 

beckers_mala_bord_4_grundmala_2

3. Dags att måla

Stryk på färgen flödigt med långa penseldrag så minskar du risken för skarvar. Satsa på en bra pensel så får du ett extra fint slutresultat. Välj en bredare pensel eller en roller för större ytor som bordskivor och en tunnare pensel för exempelvis pinnstolar. Följ de rekommenderade torktiderna på burken mellan målningarna. 

beckers_mala_bord_7_mala_2

Tänk på!

Välj penslar och roller av bra kvalitet så får du ett finare slutresultat. 

Det här behöver du:

Täckpapper, hink och tvättsvamp. mikrofibertrasa, slippapper, slipkloss, lackpensel/moddlare, lackfärgsrulle och rollerbygel, maskinslip, inomhustvätt, penseltvätt, spackel, kvistlack, lackfärg, grundfärg.

Ladda hem arbetsrådet som PDF

Snickerifärg

Sätt färg på detaljerna. Här hittar du alla våra produkter för målning av snickerier inomhus.