Harmoniskt vitt är alltid rätt

Vitt är en ständig favorit i våra hem. Det öppnar upp och passar fint till andra kulörer. Det blir helt enkelt aldrig fel med vitt. Men väljer du vitt, vitt eller vitt?

Matsalsbord med stolar

Vitt i olika skalor

Vitt är långt ifrån bara vitt utan skiftar från varmt till kallt, från rött och gult till grönt, blått och grått. Om du väljer att måla både väggar och snickerier vita ska du tänka på att välja vita kulörer som matchar varandra och ligger i samma skala. Det vill säga: målar du snickerierna gulvita bör inte väggarna vara kritvita då snickerierna kommer upplevas smutsiga. 

Vitt skåp
rum med svart stol

Varmvitt på väggarna

Välj hellre en varm vit nyans även till väggarna. Vill du bryta av något är det fint att matcha vitt till en ljusgrå kulör. Det skapar skiftningar men blir fortfarande en bra bas som är lätt att inreda.

Vitt rum

Sänk takhöjden med kulör

Av tradition målar vi gärna taken vita. Det ger en känsla av rymd och kan få ett litet rum med lågt tak att kännas större. På samma sätt kan du sänka takhöjden i ett rum genom att välja en annan kulör. Även vitmålade golv är väldigt fint och skapar rymd.

Inred med vitt 

För inredaren Mija Kinning är vitt den perfekta basen i ett hem. Vitt har alltid varit och kommer alltid att vara populärt i våra hem.

Läs mer här om Mijas bästa tips om hur du ska lyckas när du målar och inreder med vitt »

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör