Mood Air Wall

smart färg med luftrenande egenskaper

mood air wall
* Mood Air Wall reducerar aktivt nivåerna av formaldehyd i inomhusluften genom att bindemedlet i färgen kemiskt binder formaldehyd i luften och distribuerar det jämt i det torra färgskiktet i väggen. Funktionaliteten är bevisad av ett oberoende laboratorium, Eurofins, enligt testmetoden ISO 16000-23.

Låt oss presentera unika Mood Air Wall. En smart färg med luftrenande egenskaper. Rena luften från formaldehyd och förbättrar* inomhusmiljon. Den har en fantastisk täckförmåga och ger en vacker helmatt yta. Passar i alla rum förutom badrum. Självklart går den att få i vilken kulör du önskar.

mood air wall
Burken är gjord av delvis återvunnen plast.

Varför ska jag välja Mood Air Wall?


Med unika egenskaper för både grund- och täckmålning får du ett vackert resultat som även är lättarbetad. Redan efter två timmar kan du måla andra lagret, vilket gör att du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem med den högsta täckförmågan. Färgen luktar minimalt och är även avtorkningsbar, vilket gör att den både passar i sovrum och vardagsrum, men också i hall och kök där det ställs höga krav på tålighet. Det gör att du inte behöver kompromissa mellan en helmatt vacker yta eller en tålig och avtorkningsbar yta. Mood Air Wall är färgen för dig som ställer höga krav på inomhusmiljön, funktion och en modern helmatt yta i ditt hem. 

Tack vare alla miljömärkningar och färgens luftrenande* förmåga kan kan vi stolt rekommendera Mood Air Wall!

Frågor och svar 

 

  • Vad är formaldehyd?

Formaldehyd (FA) är en färglös gas med stickande lukt som används i byggnadsmaterial och tillverkning av många produkter i hushållet såsom textilier, trägolv och trämöbler. Vissa människor är extra känsliga mot formaldehyd medan andra inte visar någon reaktion alls mot samma  exponering.

 

  • Kan jag torka av väggarna utan att det händer något med färgen?

Absolut, det går utmärkt att torka av ytan! Mood Air Wall har våtnötnings motstånd klass 1 enligt ISO 13300. De luftrenande egenskaperna påverkas inte av avtorkning.

 

  • Hur länge renar färgen luften från formaldehyd?

Det beror på mängden formaldehyd i utrymmet. Mer förorenade miljöer kan behöva målas om oftare. Funktionen har en varierad livslängd på 2 till 6 år enligt uträkningar med varierad mängd formaldehyd   ( 30- 100ug/m3). Om man till exempel total-renoverar huset och får in mycket nytt bygg material eller om man köper nya mattor, gardiner, möbler oftare än normalt så krävs tätare ommålning för att  behålla funktionen, den vackra ytan påverkas dock inte.

 

  • Kan formaldehyden, kemiskt inbunden i färgfilmen, utsöndras och hamna i luften igen?

Nej, inte i normala fall. Vi har uppmätt den potentiella formal-dehydens frisläpp inomhus efter att färgfilmen fått ”arbeta” i 28 dagar och ingen formaldehyd kunde uppmätas släppas tillbaka. 5

 

  • Kan Mood Air Wall målas över med en vanlig väggfärg igen?

Ja, det går bra, men då förloras funktionen i färgen som renar luften från formaldehyd. För att behålla funktionen måste det målas med Mood Air Wall, som då kapslar in ny formaldehyd igen.

 

  • Kan jag bli av med formaldehyd genom att bara vädra utrymmet?

Det beror på miljön där man bor, eftersom halten formaldehyd även kan vara hög utomhus.  I mindre förorenade miljöer så hjälper vädring men så fort man stänger fönstret/dörren så stiger halten formaldehyd igen.

 

 

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör