Beckers trender 2021

Hur påverkas vi av samhället i stort när vi inreder hemma? Vilka är 2021 års ”innefärger”, och hur gör man för att vara ”rätt” när man ska förnya hemma med färg? Vår kulörexpert och trendvetare Yvonne Karlsson hjälper oss navigera.

Vårt hem har verkligen bokstavligt varit vår borg under året som gått. Fokus har varit på att skapa ett hem där alla sysslor går att utföra ­ arbeta, studera och umgås. Det ställer höga krav på att vi har ett hem att trivas i, som känns inspirerande och ombonat. Och det gör vi genom att skapa och renovera i högre grad än att köpa nytt. Vi vet att vi behöver sluta konsumera och när vi kan köpa vad som helst från hela världen med ett knapptryck så blir det handgjorda och egen tillverkade värdefullt.

Beckers trendfamiljer 2021 kallar vi Bold Blue, Grounded Green och Joyful Yellow. Till varje trend hör en huvudkulör och tre accentkulörer som kan målas ton i ton. 

Bold Blue

 

En trend om att inte vara trendig utan om att gå sin egen väg. Att allt inte måste bli klart genast men det måste bli vackert. Att leta efter det udda och unika. Saker måste ha en historia och betyda någonting för att få flytta in i hemmet. Finns inte det man söker efter så bygger man det själv eller målar om loppisfynden. Blått fortsätter vara en storfavorit i hemmen och passar så bra som bas till de flesta stilar och kulörer. I den här färgfamiljen hittar vi uttrycksfulla kulörer som skapar drama.

 

Huvudkulör är en dämpad åskblå som med sin djupa ton skapar drama och utgör en ombonad bas. Kombinera med en dammig rosa, en vinröd nyans och en vacker beige som lika gärna skulle kunna vara basen om man inte vill vara fullt så dramatisk.

 

Här kan du läsa mer om Bold Blue >>
 

 

Grounded Green

 

Många längtar idag tillbaka till enklare och tryggare tider. Vi ser det tydligt i modet med svepande romantiska klänningar, volanger och blommönster. TV-serier och sociala medier fylls av drömmar om att flytta ut på landet, konsten att odla och laga mat och vara självförsörjande. Den gröna kulörskalan associeras med trygghet och välmående och är en rogivande kulör att omge sig med.

 

I Grounded Green­familjen finns en mild ljusgrön nyans och en vacker grågrön nyans som är lite mörkare och ger stadga. Som komplement inreder vi med en violett kulör som påminner om lavendelblom. Kombinera med en mjuk strå beige för en naturnära känsla.

 

Här kan du läsa mer om Grounded Green >>
 

Joyful Yellow

Joyful Yellow

 

Färger påverkar oss positivt. Vi strävar efter livsbejakande upplevelser och söker glädje istället för lycka. Starka färger stimulerar vårt humör och välbefinnande och universella saker som en blå himmel eller en regnbåge fyller oss med glädje. Inred med gult för ett ljust intryck och kombinera med mönster i kontrasterande rött för wow­faktor och energi. Oberoende av stil så passar det gula mycket bra tillsammans med kalla metaller som silver och krom.

 

I Joyful Yellow­familjen finns en mild och fräsch gul, en matt puderrosa, en pistagegrön och en pigg klarröd som ger energi. En kombination som sprider glädje och hoppfullhet hur de än kombineras. 
 

Här kan du läsa mer om Joyful Yellow >>

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör