Så enkelt får du en perfekt fasad

karljohan
Fasaden är målad i en av Beckers 12 nya kulörer - Karljohan 210.

Beckers populära utomhusfärgkarta

I vår lanserar Beckers sin populära utomhusfärgkarta "Så enkelt får du en perfekt fasad" innehållandes 96 kulörer där 12 är helt nya, som du kan trivas med länge. De nya kulörerna går i vitt, grått, beigt, rosa, gult, grönt och blått. Unikt i sammanhanget är att tre av dessa har helt nya NCS-koder, de första som lanserats av NCS på 17 år.

 

Vintersken 208 står emot väder och vind

Dags att måla om? I den här utgåvan av vår utomhusfärgkarta har vi samlat våra vackraste kulörer – nyanser som är aktuella just nu, men som du också kan trivas med länge. För en välskött fasad är inte bara vacker att titta på, utan ska hålla i många år och skydda huset mot väder, vind och slitage. Kanske känns det som ett stort projekt att måla om, men förmodligen är det betydligt enklare än du tror. För att du snabbt och enkelt ska komma i gång har vi samlat tips, råd och inspiration. 

Om du vill ha mer hjälp och kunskap är du alltid välkommen att besöka någon av våra återförsäljare.

vintersken

12 nya utomhuskulörer!
 

I vår lanserar Beckers sin populära utomhusfärgkarta "Så enkelt får du en perfekt fasad" med totalt 96 kulörer där 12 är helt nya, som du kan trivas med länge. De nya kulörerna går i vitt, grått, beigt, rosa, gult, grönt och blått. Unikt i sammanhanget är att tre av dessa har helt nya NCS-koder, de första som lanserats av NCS på 17 år.

kulöröversikt
höstgul
Som med allt annat trä, behöver även utemöbler tas om hand och underhållas för att hålla länge. Det roliga med mindre projekt är att det är lättare att våga ta ut svängarna vad gäller kulörval – du kan enkelt måla om ifall du ångrar dig. Färgsätt gärna dina utemöbler i samma kulör som blommorna i din trädgård, det skapar en fin harmoni.

Bläddra i färgkartan

Ta del av våra kulörer och färgsatta miljöer när du vill – spara ned färgkartan och fundera i lugn och ro vilken färg eller kulör du vill ha.

 

>> Bläddra i färgkartan här! <<

 

Notera att kulörerna kommer att variera både på skärm och i utskrift. Kom in till våra butiker för att se kulörernas exakta nyans. 

 

fasad terrass

Att välja kulör

Valet av kulör gör stor skillnad för hur ett hus upplevs. 


Inspiration

Leta efter vackra färgkombinationer runt omkring dig. Åk runt och titta på hus som  liknar ditt eget med fina färgsättningar. Ibland räcker det att byta kulör på detaljer  för att huset ska kännas nytt och modernt. 


Stil och läge

Ett bra råd brukar vara att utgå ifrån husets stil och hålla dig till de kulörer som var populära när huset byggdes. Du kan också titta på hur det ser ut hos grannarna och välja en kulör  
som harmonierar med husen i omgivningen. Vilka färger dominerar? Kommer din idé att passa in? Funderar du på en avvikande kulör kan du behöva bygglov, så kolla upp det innan du doppar penseln i burken.


Att måla ute

Alla färger blir ljusare och mer färgstarka  i dagsljus. Kom därför ihåg att ta med färg- prover ut från butiken och titta på dem i  utomhusljus. Välj inte för starka kulörer, då  de kan upplevas lysande, utan ta hellre en mer dämpad nyans än den du hade tänkt dig från början. Vill du ha starka kulörer är det ofta  bättre att använda dem på detaljer såsom  fönster, staket och dörrar. 

Olja in uteplatsen i tre enkla steg!

 

Ta hand om uteplatsen så blir den vacker och tålig.

Tvätta

Tvätta smutsiga ytor med vatten och vår terrasstvätt. Använd en vanlig trädgårdsslang när du sköljer bort rengöringsmedlet. Låt ytan torka helt.


Slipa

Borsta och slipa terrassen som ska behandlas. Är din terrass behandlad sen tidigare kan du skrapa bort eventuella färgrester. Slipa till vassa hörn och kanter. Borsta bort slipdammet noggrant.


Olja in

Lägg på oljan med hjälp av en pensel eller terassdyna. Sugs oljan snabbt in i träet fortsätter du  att lägga på olja tills träet är mättat. Ju fler lager du lägger på desto mörkare blir ytan. Torka av eventuell överflödig olja efter ca 30 min med  en trasa. För att undvika självantändning bör du lägga trasan i vatten. För nytt tryckimpregnerat trä gäller att det ska torka minst en säsong före behandling.

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör