Måla för middag på bryggan

Få saker är så härliga som långa sommarkvällar. Med inspiration hämtad ur skärgårdens färgpalett har vi färgsatt möbler för en skön middag på bryggan. För ljuvliga kvällar och fina miljöer gör helt enkelt maten lite godare. 

brygga

Färg och fantasi förnyar

Alla känner nog igen sig i uttrycket ”nej, släng den inte ännu, vi tar den till landet först” eller ”ställ det i garaget ett tag”. Här har saker en tendens att samlas på hög. De är gamla men du vill inte riktigt skiljas från dem ändå. Mormors gamla köksbänkar, rottingstolen från förra årets loppis, som just då kändes som ett bra köp, köksstolen som fått stå ute sommar som vinter. Med färg och lite fantasi kan du bringa nytt liv i dina gamla möbler och skapa en underbar plats för dygnets alla måltider.

Just här, på en brygga i Stockholms skärgård, har vi tagit intryck av de kulörer som återfinns i havet, i himlen och på klipporna. Självklart blir det flera nyanser av blått, men även brunt som tången i havet eller tallens bark. På så sätt smälter möblerna in i vår miljö.

Bordsskivan, som är gjord av plank, är enkel att tillverka själv. Måtta hur långt och hur brett du vill att bordet ska vara, köp brädor och reglar på en brädgård. Fäst reglarna med skruv, i formen av ett Z på undersidan av skivorna, så undviker du att brädorna buktar sig. Här har vi sedan laserat brädorna två varv med Beckers terrasslasyr i kulören Teak. Terrasslasyr ger ett slitstarkt resultat, samtidigt som den naturliga livfullheten i träet behålls.

brygga

Nyanser ton i ton

När det gäller färgsättning av de andra möblerna har vi valt några av Beckers alla blå kulörer, som är vackra ton i ton och som tillsammans kontrasterar fint till den bruna lasyren. Att jobba med nyanser ton i ton, skapar livfullhet men ger ändå ett harmoniskt intryck. Kulörerna varierar utan att resultatet blir rörigt.

brygga
brygga

Tänk på miljön

När du väljer kulörer, tänk gärna på vilken miljö dina möbler ska stå i. Är det på gräs eller vid skog kanske nyanser av grönt är fint, med kontrast till något brunt. Har du en uteplats med singel och stenläggning kanske nyanser av grått är vackert, eller som här där blåa vindar och vatten har fått sätta tonen för vår färgsättning.

Tips!
  1. Ta intryck av din närmiljö, vilka kulörer ser du där dina möbler ska stå?
  2. Välj gärna ton i ton. Lägg färgprover bredvid varandra och se vilka som är fina tillsammans. Låt det gärna vara lite skillnad, så någon kulör är lite mörkare och någon annan lite ljusare.
  3. Använd gärna terrasslasyr, det ger en fin livfullhet till träet och är slitstarkt för de svenska väderförhållandena. 
  4. För möbler som ska målas, använd fönsterfärg så får du ett slutresultat som håller länge.
  5. Måla gärna en trälåda och använd den istället för en vas till blommorna, eller för att kyla drycker i. Detaljer gör mycket för helhetsintrycket. 
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör