Moderna och hemtrevliga hus

Att välja färg och måla om sitt hus kan vara roligt men också utmanande. Det är bra att börja med att titta på husets arkitektur. Moderna hus har en mer stram stil utan utsmyckningar och snickerier än mer traditionella hus. Det är därför snyggast att kombinera färre kulörer, till exempel genom att välja ton-i-ton eller monokrom färgsättning. Då får formen tala för sig själv och därmed undviker du att det blir ett rörigt intryck.

Inspiration för din träfasad


De senaste åren har det blivit populärt med svarta, vita och grå hus men det finns självklart fler alternativ. Här har vi samlat olika typer av färgsättningar för moderna trähus för att inspirera dig oavsett om du har ett redan målat hus eller ska bygga nytt.

Skapa kreativa kontraster

Står du i läget att förnya ditt hus? Med en kreativ färgsättning kan du ändra hela uttrycket. Här har vi adderat en ljusgrön nyans som mjukar upp övergången mellan den mörkt gröna fasaden och de ljusa fönstren. Genom att välja en ton som ligger mittemellan fasaden och de ljusa detaljerna binds hela ytan ihop.

För att skapa en harmoni i din utemiljö kan du låta en eller flera kulörer återkomma i trädgården. Här har vi målat uteköket i samma ljusgröna nyans som på huset för att knyta ihop färgskalan.
Smält samman med naturen

Bland det första man kan fundera på när man ska måla om sitt hus är om man skall välja en mörk eller ljus kulör. Mörka kulörer gör att huset ser mindre ut, medan ljusa gör att det kan upplevas som större. Har du ett hus som är omgiven av grönska och vill att ditt hus ska smälta in i naturen, kan det vara ett bra val att välja en naturnära kulör. Du kan till exempel välja en beige istället för vit alternativt en mörkgrön istället för svart för ett mjukare intryck.

Om huset har raka linjer och kantig arkitektur så förstärks effekten ytterligare.
Låt samma gröna kulör komma igen på fler ställen i din trädgård för ett enhetligt uttryck.
Svarta fönster och dörrar blir allt vanligare på moderna hus. Om du väljer en mörkare fasad blir övergången lugnare och ger ett mer harmoniskt uttryck.
Mixa modernt med klassisk färgsättning

Få saker är så självklara för den svenska färgsättningstraditionen som faluröda trähus. Självklart passar det inte bara på äldre hus. När gammalt möter nytt skapas intressanta kontraster mellan den traditionella kulören och det moderna husets arkitektur. 

Att välja monokrom kulörsättning på fasad, tak och detaljer ger en stilren helhetsupplevelse.
Med en vacker kulör på din terrassolja binder du ihop huset med naturen och ger huset en fin inramning. Dessutom skyddas träet av oljan och du får en mjuk yta för härliga barfotadagar
Bläddra i broschyren

Låt dig inspireras och ta god tid på dig, provmåla gärna innan du bestämmer dig. Det är viktigt att det blir rätt så att du, din familj, och dina grannar trivs med ditt ”nya” hus. Du är alltid välkommen att höra av dig till vår kundservice som kan ge svar på alla dina frågor om färg och målning. Hos oss är inga frågor för lätta eller svåra, det viktiga är att du får ett enkelt svar.

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör