Uppdatera uteplatsen med träolja

Terrassen på bilden är behandlad med träolja blandad i kulören Gnejs

Ta ut svängarna ute! 
Våren står för dörren, och med den kanske ett behov att fräscha upp snickerierna utomhus. När du ändå ska lägga på ett nytt lager med skyddande olja, varför inte satsa på en annan kulör på altanen eller trädgårdsmöblerna? Förutom att skydda träet och ta fram dess naturliga skönhet, kan vår träolja brytas i hundratals kulörer för att – med relativt små medel – ge din uteplats en helt ny karaktär.

Förstärk naturens egna färger
– Blanda träoljan i en av våra 12 utvalda kulörer

Vår träolja kan blandas i hundratals kulörer. Till utesäsongen 2020 har vi valt ut 12 stycken, från klassiskt bruna till ljusare grå kulörer, för att göra det enklare för dig att välja. När du gör det kan du utgå från färgsättningen på huset och försöka hitta en kulör som matchar eller går ton-i-ton med den. Du kan också välja att olja altanen och utemöblerna i två kulörer som ligger nära varandra, eller välja två helt olika kulörer för att skapa kontrast. Värt att tänka på är att trätrall i ljusa kulörer inte drar åt sig värme på samma sätt som mörka, och gör att pollen och smuts inte syns lika tydligt. Och att mörkare kulörer ger mycket karaktär, gör trallen varm att gå på och kräver mer frekvent rengöring. Observera att färgåtergivning digitalt kan avvika från verkligheten, så titta på ett fysiskt färgprov innan du oljar, och provolja alltid en liten yta av träet först!

Terrassen på bilden är behandlad med träolja blandad i kulören Teak.

Olja ute i 5 enkla steg

  1. Skaka och rör om i burken (bör även göras då och då  under användning).
  2. Tvätta ytan som ska oljas med Beckers Terrasstvätt. Ytor som angripits av alg- och mögelpåväxt rengörs med Beckers Alg- och mögeltvätt.
  3. Borsta ytan och slipa bort  eventuella flisor och slitet trä.
  4. Applicera oljan med målardyna eller pensel terrassdyna för bästa resultat.
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör