Måla fasad

För att ett hus ska hålla sig fint och fräscht i många år behöver det vårdas på rätt sätt. Här har vi samlat våra bästa tips och råd för hur du bland annat skyddar, tvättar och målar husfasaden.

Systemmålning

För att få det perfekta slutresultatet krävs att du systemmålar huset, det vill säga målar om det i tre olika steg. Och inte minst med de tre bästa produkterna. Då blir det inte bara roligare att måla om huset, det blir ett nöje att beskåda det i år framöver.
beckers_tvatta_trafasad_5_spola_Igen_2

Tvätta träfasad

Tvättar träfasaden regelbundet så får du ett hus som mår bättre och håller sig fint längre. Smuts kan nämligen kapsla in fukt vilket gör att mögel och alger lättare fäster vilket i sin tur kan leda till att träet ruttnar. En ren fasad får dessutom huset att se nymålat ut längre.
beckers_mala_trafasad_7_klart_1.

Måla träfasad

Bra förarbete är A och O när du ska måla träfasaden. Cirka 80 procent av arbetstiden går åt till att tvätta, slipa och laga innan du målar. Var noggrann och låt det ta tid så får du en fasad som håller sig fin i många år.
Mala_fasad_Fardigmala_1

Måla fasaden med rätt färg

Har du träfasad eller något annat material? Att köpa rätt färg till sin fasad är inte alltid så enkelt. Här har vi samlat expertens bästa råd när du väljer färg.
Beckers_mala_tradition_rodfarg

Måla med Tradition Rödfärg

Tradition rödfärg passar för åldrat ohyvlat trä, tryckimpregnerat ohyvlat trä och ytor som sedan tidigare är målade med slamfärg.

beckers_mala_trafasad_2_kolla_virket_1

Glöm ej grundjobbet

Vill du en lika fin fasad som grannen? Slarva inte med grundjobbet innan du sätter igång och målar. Vår färgexpert guidar dig steg-för-steg.

Träfasad svarthus

Välj rätt kulör till fasaden

Dags att måla om fasaden hemma. Men vilken kulör ska du välja? Vår färgexpert, med mångårig erfarenhet av att färgsätta hus, ger sina bästa tips.
beckers_paint_foundation_9_can_2

Måla puts och betong

Det är extra viktigt att ytan är torr, ren och fast när du ska måla putsad fasad och betong. Det är dessutom mycket viktigt att använda rätt typ av färg och samma putskvalitet som tidigare. Ta hjälp av proffsen om du känner dig osäker.
Träfasad gratthus stengrund

Förläng fasadens livslängd

Snö, sol, vind och regn. Hoten mot din fasad är många  men med rätt skydd håller sig ditt hem i fint skick längre. 
Beckers utomhus hemma hos familjen svea

Rätt väder för målning

Tänk på att du inte bör måla i vilket väder som helst. Bland annat är det viktigt att det inte är för kallt och det inte finns risk för regn. Kolla vår checklista innan du sätter igång för att vara på den säkra sidan.