Funktionsfärger - Perfekta lösningar på problemytor

Ibland räcker det inte att måla med vanlig vägg- eller grundfärg, man måste först se till att ytan är i gott skick. Det är här funktionsfärgen kommer in. Funktionsfärger är produkter som fyller ett specifikt syfte vid målning och renovering. De ger till exempel extra bra vidhäftning, motverkar blåsbildning på tapet och motverkar genomslag av kvistar och missfärgningar. Helt enkelt olika behov som kan uppstå vid renovering eller ommålning inomhus.

Vanliga problem och lösningar

Oavsett om du har en gulnad träpanel i sommarstugan, ska måla över gamla tapeter eller har en vattenskadad vägg, har Beckers lösningen. Nedan hittar du vanliga problem och lösningar.

Måla över kvistgenomslag

Kvistar och vissa träsorter har en förmåga att tränga igenom färgfilm över tid. Oavsett om du har en trären eller tidigare målad yta är det viktigt att behandla. Kvist- & Spärrgrund är en grundfärg som gör att gulnat trä, missfärgningar och kvistar inte syns.

Måla över gammal tapet

Måla över din tapet istället för att ta bort den. Isolergrund är en vattenburen grundfärg som motverkar blåsbildning på papperstapeter. Med Isolergrund blir renoveringen helt enkelt smidigare och roligare.

Måla över missfärgningar från nikotin och sot

Vid vatten-, sot- eller nikotinskadad yta där den bakomliggande orsaken har åtgärdats kan du enkelt få en vacker yta igen. Vill du endast ha en vit yta räcker det att du målar med Isolergrund och Isolerfärg matt. Om du vill välja annan kulör än vit, applicerar du valfri täckfärg efteråt. Läs mer om att ta bort nikotin och sot från dina väggar här.

Måla på plast, laminat och folierade köksluckor.

Få färgen att fästa på underlaget med Häftgrund, en grundfärg med extra bra vidhäftningsförmåga. Framtagen för hårda underlag som till exempel laminatmöbler och folierade köksluckor, men kan även användas på industrilackerade och förzinkade ytor samt aluminium-, koppar- och hårda PVC-ytor. Läs mer om att måla på plast här.

Måla paneltak

Har du ett paneltak som är obehandlat eller ett paneltak som är tidigare målat och fått genomslag? Spärra taket med ett lager Isolergrund och slutstryk med Isolerfärg matt för en avtorkningsbar, vit yta utan genomslag av kvistar eller andra missfärgningar.

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör