Måla badrum

Känns badrummet trist men än är det inte läge för en totalrenovering? Är väggar och tak i bra skick kan du förnya genom att måla om i badrummet. Att bara måla små detaljer som krokar, rör och en spegel är också ett enkelt sätt att förnya och skapa ett rum att trivas i. Att göra en helrenovering av badrummet eller toaletten tar tid och kostar ofta en hel del. Men om allt fungerar kan du med enkla medel och lite färg fräscha upp och skapa en helt ny känsla i rummet med hjälp av nya kulörer. Spana in inspiration och tips på hur du målar om detaljer, väggar & tak i badrummet hos oss på beckers!

badrum

Måla detaljerna

Sitter rören utanpå väggen kan du trolla bort dem genom att måla dem i samma kulör som väggen. Du kan också förändra mycket genom att bara måla detaljer som badrumsskåp, papperskorg, spegel och krokar. Köp handdukar, duschdraperi och en badrumsmatta i samma kulörer så får du en fin helhet. Var personlig och kreativ. Det går alldeles utmärkt att ha både blommor, tavlor och ljuslyktor i ett badrum om du har plats för det. Blanda matta och blanka ytor så får du fina kontraster i rummet.

badrum
badrum

Tänk på taket

Har du ett helkaklat badrum bör du inte måla på kaklet men det går fortfarande att förändra med färg. Att måla taket är till exempel mycket effektfullt och fint. Är väggarna vita kan det vara fint att måla taket solgult eller i en annan pigg kulör som sticker ut. Det skapar kontrast och ger dessutom en känsla av värme vilket är behagligt i ett rum där du ofta möter din trötta spegelbild på morgonen.

 

Stort eller litet badrum

Har du ett litet badrum och vill skapa en känsla av rymd ska du välja ljusa kulörer, gärna med värme i för att inte rummet ska kännas kallt. Måla väggar och snickerier i samma kulör får du en harmonisk känsla. Sen är det fint att använda en annan kulör på detaljer som spegel och krokar. Även i ett stort badrum med mycket vägg är det bra att välja varma kulörer. Ljusa eller mörka spelar ingen roll, i slutändan är det som vid all målning din personliga smak och den känsla du vill skapa som bestämmer.

badrum

Välj produkter ämnade för våtrum

Välj alltid produkter som passar för just våtrum när du målar i badrum. För att minimera risken för vattenskador är det mycket viktigt att alltid följa instruktionerna för målning av våtrum. Tänk också på att du inte bör måla över kakel eller porslin. Men bortsett från det är det bara fantasin och kreativiteten som sätter gränsen.

Se våra våtrumsprodukter »

För dig som är sugen på att måla om fler rum i hemmet kan vi tipsa om våra inspirationssidor måla om vardagsrummet, måla sovrum eller hur du målar i hallen eller hur du målar om köket. 

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör