Måla om köket

Förnya köket med lite färg!

kök
kök

Personligt

Köket är hemmets hjärta för många av oss och det rum vi helst spenderar vår tid i. Ett slitet kök är inte så svårt att förnya med färg. Här får du tips på hur du lyckas med färgsättningen. Börja med att välja kulörer som du tycker om och som skapar den stämning du vill ha. Det är inte grannen eller inredningsexperten som ska trivas i ditt kök, det är du. Med andra ord, våga vara personlig så blir det inte fel!

 

Ton i ton

Enklaste sättet är att måla ton i ton. Välj en huvudkulör som du gillar, till exempel grönt. Lägg sedan till en ljusare och en mörkare variant av grönt. Måla luckorna i huvudkulören, väggarna i en ljusare nyans och detaljer i en mörkare. Att måla överskåpen i en nyans och underskåpen i en annan skapar också fin effekt. Välj den mörka nyansen på underskåpen och den ljusa på överskåpen så blir det bra balans i rummet.

Ljust och mörkt

Vill du jobba med olika kulörer, till exempel en grön och en blå, så blir det allra bäst om du väljer kulörer med samma ljushet för att få harmoni. Samma sak gäller om du vill jobba med starka kulörer som gult, turkost och limegrönt. Välj nyanser som är lika starka så håller de ihop och ger ett fint helhetsintryck.

 

Matt och blankt

Att välja en blank färg på luckorna är både snyggt och praktiskt.  Blanka ytor är enklare att hålla ren vilket är bra i just kök. Blanka luckor blir dessutom en fin kontrast till matta väggar. Överhuvudtaget är det fint att mixa matt och blankt i ett rum för att få ett livfullt intryck.

kök
Färgkartor för inomhusmålning

Hitta rätt kulörer för nästa inomhusprojekt – inspireras av våra färgkartor »

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör