Beckers trender 2023

Hur färgsätter vi just nu?

Hur påverkas vi av generella strömningar i samhället när vi inreder hemma? Vilka kulörer är heta just nu och hur kan de bli långsiktiga så att du inte behöver måla om för att följa inredningstrenderna? Hur gör man för att vara ”rätt” när man ska förnya hemma med färg?

 

Vi bad vår kulörexpert och trendvetare Yvonne Karlsson att ta fram tre aktuella trender för färgsättning och inredning som speglar vår samtid. Hon har valt ut kulörer som finns i Beckers kulörbank, så att du enkelt kan återskapa dessa trender hemma. I varje trend hittar du fyra huvudkulörer och ett antal matchande accentkulörer men även inspiration i form av olika miljöer och ytor samt handfasta tips på inredningselement som kulörerna passar till. Allt för att göra det enklare för dig att våga förändra hemma med färg och få ihop helheten med kulörer som harmoniserar. Sist men inte minst har vi även listat våra bästa råd om bra saker att tänka på innan du sätter igång. Vi ser ett fortsatt ökat intresse för att förvandla sin egen hemmamiljö, inte genom att konsumera och köpa nytt, utan genom att förnya det befintliga. Att måla om är ett enkelt sätt att förändra ett rums atmosfär och det finns mycket mer än väggar som kan få nytt liv med färg.

 

soft harmoni
Soft Harmony
light space
Light Space
playful spirit
Playful Spirit

Tre stora penseldrag 2023

En plats för återhämtning.
I tiden vi lever i behöver hemmet vara extra trivsamt, ombonat och ge energi. Vi har därför mycket textilier, växter, mjuka soffor och många kuddar. Vi vill att hemmet ska vara som en varm famn, en plats för återhämtning. Årets trendkulörer är mjuka, varma och nedtonade. De speglar den stabiliteten som vi söker.
Lyft fram det du redan har.
Vi uppskattar hantverk på ett helt annat sätt idag, och försöker hitta vårt egna uttryck. Vi gör själv, eller gör om. Upcycling har fått ett riktigt uppsving, där färg spelar en väldigt stor roll och kan skapa en helt ny atmosfär i ditt hem.

Ta med dig äventyren hem.
Samtidigt som vi vill ha stabilitet längtar vi efter äventyr: sociala sammankomster, saker som känns på riktigt och roliga upplevelser. Vi vill ha kul! Och det tar sig uttryck i våra hem genom starka accenter, blanka material och att faktiskt våga gå sin egen väg
soft harmony

Soft Harmony 

Till dig som ser hemmet som en trygg oas – en plats för återhämtning. Du som kanske vill sjunka ner i soffan med en kopp te efter en lång dag, läsa en bok och bara vara en stund. Du gillar det ljusa och fräscha men tycker att vitt är för tråkigt. Istället letar du efter en hemtrevlig känsla, som skapar liv och rörelse utan att vara stökig.
Upptäck Soft Harmony här! >>
light space

Light Space

När det kommer till inredning gillar du det avskalade och lämnar ingenting åt slumpen. Du gillar när saker ligger på rätt plats och har dina noga utvalda statement pieces. Hemmet ska kännas rent och fräscht, ha minimalt med störande moment men samtidigt skapa en upplyftande atmosfär.
Upptäck Light Space här! >>
playful spirit

Playful Spirit 

I detta hem lyser personligheten igenom. Du berättar din historia genom färgvalen i hemmet, konsten på väggarna och souvenirerna i hyllorna. Du gillar äventyr och omger dig gärna av minnen och saker som gör dig glad.
Upptäck Playful Spirit här >>

 

Några fler tips på vägen!


 
 1. Se det du redan har.
  Gör en inventering. Använd mobiltelefonen och ta bilder som du kan titta på. Du får då lite mer distans till det du ser än när du står mitt i rummet. Utgå från din egen smak. Det är lätt att sväva iväg bland olika stilar och hem under inspirationssökandet. Välj kulörer och den stil du älskar, det blir mer hållbart i längden. Det är då ditt hem får blomstra och blir mer trivsamt och vackert för dig och de du lever med.
 2. Sätt ihop ett moodboard.
  Botanisera bland inspirationsbilder och färgkartor. Sätt ihop ett moodboard med kulörer, möbler och inredning för att få en helhetskänsla av rummet så att du uppnår det slutresultat du önskar.
 3. Utgå från din egen smak.
  Det är lätt att sväva iväg bland olika stilar och hem under inspirationssökandet. Välj kulörer och den stil du älskar, det blir mer hållbart i längden. Det är då ditt hem får blomstra och blir mer trivsamt och vackert för dig och de du lever med
 4. Tänk tre. 
  Plocka upp en färg från något du tycker om, det kan t.ex. vara från en tavla. Låt sen accentkulören  återkomma på minst tre ställen för att skapa balans i rummet. Den behöver nödvändigtvis inte målas utan kan plockas upp i inredningsdetaljer.
 5. Provmåla först. 
  Ett litet färgprov upplevs annorlunda på en större yta och i olika ljus. Köp därför några olika kulörprover och måla upp stora provområden. Vill du inte måla direkt på väggen, kan du måla på en bit kartong. Då kan du dessutom flytta runt den i rummet och se hur den uppfattas i olika ljus. Tillåt dig att ha en invänjningsperiod så att den nya färgen får sjunka in.
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör