Förändra entrén med tre olika stilar

Piffa upp entrén och ge dina gäster och dig själv ett fint välkomnande. Med lite färg, textilier och krukor blir verandan som ny på studs. Här har vi samlat tre enkla stilar som förvandlar entrén till nya favoritplatsen under utomhussäsongen.

entre

Klassisk stil

Inspirationen till den klassiska stilen är hämtad ur New Englands havsnära toner med blåa, vita, gråa och sandiga färgsättningsval. Olika blåa nyanser är de starkaste stilsättarna till den klassiska stilen och här kan man med fördel blanda sina egna favoriter ur färgkartan. Exempel på blåa kulörer ur Beckers kollektion är den klara Akvamarin och den något mer dämpade Himlavalv, brutna i fönsterfärg för utomhusmålning. Måla krukor, korgar eller trälådor, hela eller halva ytor, gamla eller nya saker. Andra material som rotting, korg och lite nött trä är ljuvliga att blanda in till denna stil.

Som kontrastfärg har vi här har vi använt en lite varmare beige kulör i Beckers Rauk och målat in en förvaringsbänk och en av krukorna. Självklart är vitt en viktig kulör och bordet och stolarna är målade i kulören Mjölk. Sist men inte minst, skapa mjukhet genom att även plocka upp färgsättningen i textilier, som i en mysig pläd och kuddar i olika blåvita mönster.

blå pall
entre

Lantlig stil

I den lantliga stilen är inspirationen till färgsättningen hämtad ur trädgården, med jordnära basnyanser och rosa, lite romantiska toner i accentkulörerna. Förutom i färgsättningen, förstärks den lantliga stilen genom att formerna på möbler och krukor är lite mer organiska och mjuka. Material som strå, plåt och zink förstärker stilen, målade eller omålade. Nötta ytor med patina är fina inslag till målade ytor i den lantliga stilen.

Större möbler, som bord och stol målas gärna i en baskulör som Beckers And. Som kompletterande baskulör kan man välja en som är fin ton i ton, till exempel kulören Mossa, här målad på en trälåda, en vattenkanna och på krukor. Ett tips för att framhäva patinan på till exempel en trälåda, är att lämna en del träpartier omålade. En ljuvlig rosa till dessa jordnära toner är Beckers Pelargon, helt rätt till både kulören och namnet. Måla gärna en udda stol, som får bli blomman i trädgårdskulörerna.

entre
entre

Modern stil

En modern stil skapas dels med kulörval, dels med hjälp av inredning. Använd gärna möbler med ett mer grafiskt uttryck, med rakare vinklar och enklare former. En bänk förvandlades här till en dagbädd med hjälp av den svartgröna kulören Lakrits, ett par mjuka dynor och kuddar från Marimekko. En gammal stol får ett modernt uttryck och matchas med samma kulör. Plåtbordet från Rusta målades, tillsammans med den gamla bortglömda vinkylaren, i den pigga kulören Krokodil.

Alla möbler av trä målas enklast med fönsterfärg, medan ytor av plåt eller metall målas med metallfärg. Det är också alltid kul att få in lite lekfullhet, varför inte måla in krukor i två kulörer som kontrasterar? Lakrits har här fått sällskap av den gråare Duva på krukor och på en blomlåda. För att skapa en modern stil, se upp med för gulliga inslag, håll dig gärna till gröna växter och grafiska mönster. Här förstärks stilen med hjälp av en matta från Brita Sweden, som matchar den gröna färgsättningen.

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör