Beckers trender 2020

Hur påverkas vi av generella strömningar i samhället när vi inreder hemma? Vilka är 2020 års ”innefärger” och hur gör man för att vara ”rätt” när man ska förnya hemma med färg?

Vi bad vår kulörexpert och trendvetare Yvonne Karlsson att ta fram tre aktuella trender för färgsättning och inredning som speglar vår samtid.

Det landade i trenderna Soft Pink, Light Sky Blue och Optimistic Yellow. Till varje trend hör en huvudkulör och tre accentkulörer som kan målas ton i ton. Vi har tagit fram inspiration i form av olika strukturer, mönster och ytor som kan användas som komplement till kulörerna, samt tips på inredningselement som passar.
soft pink
Kulörtrenden Soft Pink

Soft Pink
En varm färgskala med inspiration av vårt sökande efter lugn i en värld där hjulen snurrar snabbare och snabbare. En trend som andas ned- och avkoppling – en lyx i sig när stressnivåerna är för höga. Det naturliga blandas med Art Deco och 70-talsestetik i kurviga möbler, spretiga blommor och mörkt, laserat trä.

Light Sky Blue
Nedtonat med naturliga inslag och färger som beige, brunt och terrakotta. Inspirerat av den starka miljörörelsen och strävan efter minimalism à la ordningsgurun Marie Kondo. Det är lätt, ljust, luftigt och skandinaviskt. Stämningen är avskalad med ett sken av matta kalkstensväggar och minimalt med störande moment.

light sky blue
Kulörtrenden Light Sky Blue
Light Sky Blue
Kulörtrenden Light Sky Blue

Optimistic yellow
Gult är en av de mest inflytelserika kulörerna just nu. I det balanserade varma och ombonade finns en glädje och en optimism – det måste ju få vara lite roligt också! Kombineras med grafiska mönster i svart och vitt, mjuka böljande vågformer i t ex draperier och blanka ytor i silver och krom som i speglar.

Kulörtrenden Optimistic Yellow
Kulörtrenden Optimistic Yellow
Kulörtrenden Optimistic Yellow
Kulörtrenden Optimistic Yellow
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör