Färgkartor

Inspireras av våra färgkartor som innehåller färgsatta miljöer och utvalda kulörer som underlättar valet av kulör när du ska måla om inomhus och utomhus.

140 inomhuskulörer

Här lyfter vi fram våra 140 mest populära kulörer och bjuder på flera tips och råd som gör det enklare för dig att komma i gång och inreda ditt hem!
Life in color_mogontimme_detalj_1_180524

Livet. I färg.

I färgkartan Livet. I färg. ses tre färgteman inspirerade av livets små ögonblick; Morgontimme, Sommarminnen och Sagostund. Bland 15 trendkulörer hittar man bland annat pasteller, som nu går från att vara accentkulörer till baskulörer.

Mood

I färgkartan Mood visas tre stämningsskapande och välkomponerade teman. Tanken med färgkartan och dess arton kulörer, varav tio är helt nya, är att inspirera och visa hur man kan kombinera färger.

Älskade kulörer

Här har vi samlat 30 av våra mest populära och tidlösa baskulörer i grått, rosa, blått, grönt och sand. Varje kulör finns i tre olika nyanser som passar fint ihop. Här finns även tio lite mer färgstarka accentkulörer, speciellt utvalda för att passa baskulörerna.

Sovrum svart vit

Vita, grå och beige kulörer

Nedtonat, vackert och sobert. Vitt, grått och beige är perfekta baskulörer i ett hem. Här har vi plockat ut 18 varianter av dessa tre kulörer, från ljusaste Kokos till mörkaste Lavastrand.

Svampvagg 1 Monster

Barnens egna färgkarta

Självklart ska barnen ha alldeles speciell färgkarta. 24 klara och färgstarka kulörer, utvalda av killar och tjejer mellan 6 och 12 år. För att göra det extra roligt går kulörerna att bryta i vår populära skoltavelfärg.

Kök_vitbetsat

Träbets

Bets är ett fantastiskt fint sätt att måla om obehandlat trä på. Det lyfter fram träets naturliga ådringar och skiftningar, samtidigt som ytan får en fin kulör. Här har vi valt ut 22 kulörer som gör sig extra bra på obehandlade träytor.

Vardagsrum vit

Betong- och trägolv

Ett målat trägolv är otroligt fint och skönt att gå på. Här har vi tagit fram 16 nyanser av vitt, grått, blått, grönt och beige – perfekta när det är dags att måla golv. Vi har även samlat tio lite mörkare kulörer av bland annat grönt, lika och orange för betonggolv.

Populära kulörer

Svårt att välja kulör? Välj någon av våra populära kulörer som sätter färg på ditt hem. 

Träfasad vitgrå gavel

Kulörer för träfasader

I den här färgkartan har vi samlat de kulörer som genom åren visat sig harmoniera bäst till den nordiska naturen, till vår lite säregna arkitektur och det unika nordiska ljuset, som förändrar sig kraftigt efter årstiderna. Med de här kulörerna kommer ditt hus att vara något du kan glädjas åt under lång tid.

Brunt_vitt_altan_trälasyr

Trälasyr

Lasyr är en transparent färg, med pigment, som framhäver träets fina struktur och ådring. I vår färgkarta hittar du hela 20 olika lasyrkulörer, från ljusa och bruna nyanser nära träets naturliga kulör till mer färgstarka i blått, grått, rött och grönt.

För din fasad och terrass

För din fasad och terrass

I färgkartan Scandinavian Collection - för din fasad och terrass inspireras vi av den skandinaviska naturen och har samlat ett urval moderna kulörer för livet. I färg. Skapa ditt perfekta uterum genom att matcha kulör på fasad, fönster, terrass och detaljer.

Träfasad radhuslänga brun

Träfasader i brunt och beige

Jordnära och naturligt – fasader i brunt och beige smälter ofta in mycket fint i omgivningen. Här har vi valt ut 18 olika nyanser från ljusaste strandbeige till hasselnötsbrun. I färgkartan hittar du även fem utvalda accentkulörer som passar till just brunt och beige.

Träfasad gråtthus

Träfasader i grått, vitt och svart

Stilsäkert, smakfullt och elegant. Här har vi handplockat elva nyanser av vitt, grått och svart som gör sig extra bra på trähus. Vi har även valt ut tio matchande kulörer till fönster, foder och andra detaljer på fasaden. Från ljusa och nedtonade till skarpare kontraster.

Träfasad grönt cykelaltan

Träfasader i grönt och blått

Grönt är skönt och naturligt snyggt på fasader. Blått är relativt ovanligt men med rätt nyans blir även det mycket fint. Här har vi samlat 32 vackra nyanser av grönt och blått, plus fem matchande kulörer för foder, fönster och andra detaljer på fasaden.

Träfasad gultskärgårdshus

Träfasader i gult

Klassiskt gult hör till en av våra mest populära kulörer när vi målar hus. Här har vi valt ut 24 gula nyanser, från nästan vitt till dämpad orange. För att göra det enkelt för dig att måla om har vi även plockat fram fem fina accentkulörer som matchar samtliga gula i färgkartan.

Träfasad rosaenplanshus

Träfasader i rött och rosa

Rött är alltid rätt och få saker är så självklara i den svenska färgsättningstraditionen som hus målade i rött. Rosa är mindre vanligt men väldigt vackert i rätt, lite dämpade nyans. Vi har valt ut elva kulörer av rött och rosa, plus fem fina accentkulörer som matchar dessa.

Träfasad rödvilla

Träfasader i helmatta kulörer

Upptäck vår helmatta fasadfärg – i vilken kulör du vill. Fasadfärg Helmatt ger ytan ett helmatt elegant utseende. Färgen kan brytas i alla Beckers utomhuskulörer, den torkar snabbt och håller glans och kulör under många år.

Putshus vit grön

Puts och mineraliska ytor

Vitt, gult, rött, grått, blått och grönt. Vi har drygt sjuttio olika nyanser av dessa kulörer i vår färgkarta för putshus. Från ljust till mörkt, nedtonat till färgstarkt. Kulörerna är noggrant utvalda för att passa just putshus. Vilken eller vilka kulörer vill du måla om ditt hus med?

Putsfasad gult baksidan

Sockelfärg

Glöm inte bort grunden när det är dags att måla om huset. Naturnära kulörer passar allra bäst och ger en känsla av att huset står väl förankrat i marken. Här har vi samlat nio naturliga nyanser av grått, beige, brunt och grönt som ger ett fint resultat.

Träfasad vit PerfektAkrylatPlus

Perfekt Akrylat Plus

20 kulörer av vår mest hållbara utomhusfärg någonsin! Den ger en hård yta som skyddar fasaden under lång tid, samtidigt som den är elastisk och följer träets rörelse utan att spricka. Detta och en hållbar kulör gör att huset ser nymålat ut mycket länge.