Så här inreder du barnens rum

Är det dags att rusta upp i barnens rum?

Om du är på jakt efter idéer och inspiration för färgsättning och inredning har du kommit helt rätt. Att skapa ett trivsamt och mysigt krypin för barnen är inte alltid det enklaste, men kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel – det finns massor av sätt att vara kreativ på. Våga tänka utanför boxen och upptäck världen genom barnens ögon – ibland skadar det inte att vara lite barnslig!

beach day

Så här skapar du ett färgglatt barnrum

Att hitta balansen mellan de vuxnas smakfulla stil och barnens lite mer vågade kan kännas som ett svårt uppdrag. Men lösningen är faktiskt ganska enkel – släpp loss och låt fantasin ta plats! Testa dig fram med kulörchips och plocka ut dina favoriter tillsammans med barnen. Genom att ta ett första steg mot en mer färgglad inställning breddar du ditt perspektiv på kulörer.

Tre kulörteman för barnrummet 

Ta första steget och bredda ditt perspektiv på kulörer. Beckers har tagit fram tre kulörteman för barnrummet, för att göra det enklare för dig och ditt barn att skapa ett trivsamt rum. 

himmelsblå panel i barnrum

Kulörtema - Solvarma Stränder!

Måla rummet med inspiration från solsken och havsvindar!

Upptäck kulörtemat här! >

lekfullt barnrum med skogsgröna väggar

Kulörtema - Skogens Värld!

Låt naturen komma in och skapa din egen stil! 

Upptäck kulörtemat här! >

äventyrsdrömmar

Kulörtema - Äventyrsdrömmar!

Hämta inspiration i drömmarnas land. 

Upptäck kulörtemat här! >

Provmåla barnrummet direkt i mobilen

Gör verklighet av dina idéer med Beckers Easy Colour App!

I appen kan du på ett enkelt och inspirerande sätt testa vilken kulör som helst på dina väggar.

Ladda ner appen idag och släpp loss kreativiten. 

Ladda ner Beckers Easy Colour >  App store

Ladda ner Beckers Easy Colour > Google Play

easy colour app
5 tips för att inreda barnrummet

1. Tänk annorlunda kring färg 

Ställer du ofta dig tveksam till ditt barns kulörförslag? Då kan det vara värt att fundera över vad för mycket färg egentligen innebär för dig. Det är nämligen inte ovanligt att man låter sig begränsas av kulörerna och inredningen i resten av hemmet. Som tur är finns det mängder av färgglada och samtidigt stilrena kulörer utöver de klassiska, så om ditt barn vill måla en vägg i grönt eller blått – våga testa! Alla kulörer kan enkelt tonas ner. På så vis kan du skapa ett behagligt uttryck som varken blir för dramatisk eller överväldigande. Våga ta ut svängarna och satsa på en annan kulör än beige, grå och vit i barnrummet.

 

 

2. Pricka rätt med hjälp av kulörchips

 

Gör en utflykt till din färgbutik och plocka ihop ett gäng kulörchips, det vill säga de små pappersarken målade i olika kulörer, som både du och ditt barn tycker om. Ett roligt sätt att sålla bland kulörerna är att ni var och en plockar ut era favoriter från en liten bunt i taget. Den kulör som både du och ditt barn väljer som favorit i slutändan vinner!

 

När ni har hittat era favoriter kan ni köpa kulörprover och provmåla rummet. Genom att faktiskt se kulörerna på väggen får ni en bättre bild av hur slutresultatet blir.

 

Barn älskar lek och pyssel – inte minst i mobilen! Testa därför också kulörerna i Beckers Easy Colour App – Beckers nya färgsättningsapp. Här kan ni med några enkla klick förvandla rummet med precis vilken kulör som helst. Kanske upptäcker ni en ny, oväntad favorit?

 

3. Hitta matchande, mer dämpade kulörer

 

Är ditt barn inställt på att måla sitt rum knallrosa eller limegrönt? Varje kulör har massor av olika nyanser att välja mellan, så kika bland våra färgkartor för att hitta en som är något lugnare och kan fungera lika bra. I stället för en knallrosa kulör kan du till exempel föreslå Medveten 895 eller Balett 672. Om ni i stället är inställda på grönt kanske en mer dämpad som Salvia 825 och Mistel 800 kan vara ett alternativ.

 

När du ska välja mellan två nyanser av samma kulör är det en bra idé att titta på dem sida vid sida med hjälp av kulörchips. Det är det absolut enklaste sättet att se nyansskillnaderna mellan kulörerna. Det hjälper dig också att få en tydligare bild av hur det kommer att se ut hemma hos just er.

 

4. Kombinera med neutrala toner

 

Landade valet på en färgglad och livlig kulör? Kul! Ibland kan det vara klokt att kombinera intensiva kulörer med en som är lite mer neutral. På så vis kan du skapa ett behagligare och mer dämpat helhetsintryck. Varma och färgglada kulörer blir vackra ihop med neutrala kulörer som Klipphäll 575, medan kalla kulörer går väl ihop med en nedtonad, neutral kulör som Twilight 549.

 

Väggpaneler låter dig kombinera två olika kulörer på ett lekfullt sätt. Men du kan självklart även använda dig av maskeringstejp för att skapa en perfekt tvådelad vägg. Kulören Rofylld 894 kan utan problem tonas ner med den lite lugnare, närliggande kulören Harmonisk 891.

 

5. Färgsätt mindre detaljer

 

Du måste inte måla hela rummet! I stället kan du se dig om efter detaljer som du kan måla. Kanske listerna, dörren eller en gammal möbel behöver en uppfräschning med färg? Testa att måla om ett bord i den poppiga kulören Pigg 886, och matcha med Fri 889 på en vägg för en riktigt häftig effekt. Tillsammans med en accentkulör på väggen som Lekfull 888 får du snabbt till barnens nya favoritplats. Låt kreativiteten flöda fritt och släpp allt som har med regler att göra. Tillåt barnen att få leva ut sina konstnärsdrömmar och bestämma sina egna spännande mönster på väggarna. Ni kan till exempel måla en triangel för att dekorera en liten hörna eller piffa upp en tom yta. Ett annat tips är att rama in sängen eller skrivbordet genom att måla en rektangel – lika snyggt som enkelt!

kids beach day
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör