Måla om knopparna på köksluckorna

Det finns en hel del projekt som faktiskt tar mindre än en timme att genomföra – men som ger ett strålande resultat. Att måla knopparna är ett sådant. Enkelt att genomföra och fint blir det.

luckor
knoppar

Lek med kulörer

Är du sugen på att lägga till en spännande kulör i ditt hem kan köksknopparna faktiskt vara det du ska prioritera. Testa! I bygghandeln hittar du träknoppar i varierande storlek och form. Bryt lackfärgen i vilken kulör du vill och tänk på att den finns från matt till högblank i glanstal, även det ger skillnad på resultatet.

Eftersom knopparna gick så fort att måla tog vi även köksluckorna när vi gick loss med penseln! Vi målade knoppar och luckor i kulören Sisal 559.

Foto och styling: Mari Strenghielm

Tips!
  • Tänk på att en snedställd lackpensel är utmärkt att använda för att måla luckorna med. Den sneda borsten för att du enklare lyckas med raka linjer och du minimerar rinn och kladd. Har du spegeldörrar och vill måla i två kulörer slipper du att tejpa och spärrmåla om du är lite stadig på handen.
  • Har du knoppar som suttit ett tag på köksluckorna behöver du målartvätta dem innan för att få bort fett och för att få färgen att fästa ordentligt. Tänk på att du får bäst resultat om du stryker färgen två gånger!
sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör