Måla ramarna i samma kulör som väggen

Vill du ge ditt hem ett snabbt lyft kan du enkelt göra det med en tavelvägg. Väggen behöver inte vara så stor och ramarna behöver inte vara nya. Tvärtom blir det nästan finare om du pusslar samman olika typer av ramar men målar dem i samma kulör. 

tavelramar

Lägg till detaljer

Vill du gå ett steg längre målar du dem med samma kulör som väggen. Leta på loppis och bondauktioner, och blanda storlek och form. Eftersom alla får samma kulör så ger det ändå ett lugnt och harmoniskt intryck, även om det är en brokig skara former på ramarna.

Alla Beckers inomhuskulörer går att bryta även i snickerifärg. Här har vi valt att måla vägg och ram i kulören Vattenfall 781, en dämpad blågrå ton som ger ett sobert intryck.

ramar
trumpet i tavla
Tips!
  • Köper du begagnade ramar är det viktigt att du rengör dem ordentligt innan du sätter i gång och målar. Vanlig Målartvätt utspädd med vatten fungerar utmärkt.
  • Har du träramar i silver eller guld kan du behöva grunda med Lackfärgsgrund för att lackfärgen ska fästa ordentligt. Här kan du läsa mer om hur du grundmålar.

 

Är du sugen på att måla fler detlajer i hemmet kan vi tipsa om om vår inspirationsguide: Hur du målar om stolar eller att måla om byrån

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör