Jordnära och lugna Daydream

Längtar du efter en plats långt ifrån omgivningens pockande uppmärksamhet? Låt hemmet bli din oas där du kan hitta svaren, tryggheten och lugnet. En längtan efter ett jordande ankare i en stressig och otrygg värld. Daydream är en jordnära och mjuk färgfamilj inspirerad av self care-rörelsen. Säg hej till förlängningen av det vita, grå och beige med nedtonade, neutrala och varma kulörer. Här får inredningen ta plats, men är samtidigt harmonisk. Här samsas naturmaterial 3.0 med inslag av astrologi, muralmönster och unika statement-detaljer. Alla med ett rundat och organiskt formspråk.

Stilen är less is more, medan detaljerna är more is more.

Läs mer om Daydream i Beckers trendmagasin 2024 >

Beckers trend 2024
En harmonisk interiör med mjuka övergångar som ger plats för dina sinnen. Med Daydream kan du skapa din egen lugna vrå i världen.
beckers trend 2024
Måla in snickerierna i samma kulör som väggen för en stilren, mjuk look. Vår snickerifärg Mood Professional Finish finns i tre glanser: helmatt glans 5, halvblank glans 40 och blank glans 70.
beckers trend 2024
Får du färg över? Prova att måla dina loppisfynd! Som här, där vi har låtit några vaser bilda ett vackert stilleben med överbliven färg.
Släpp loss din kreativitet

Låt din inredning ta för sig. Leta efter det unika, handgjorda och taktila. Låt saker i ditt hem ha en historia och sätt gärna din egen prägel med färg. Då får du ett välbalanserat hem som skapar en vilsam omgivning, så att du verkligen kan slappna av – på riktigt. 

Sätt din egen prägel med färg. Varför inte måla en tavla med överbliven färg? Här i kulörerna Rofylld 894, Svartpeppar 584 och Medveten 895.
Uppdatera hemma med färg

Välj kulörer och den stil du älskar, det blir mer hållbart i längden. Det är då ditt hem får blomstra och blir mer trivsamt. Botanisera bland inspirationsbilder och färgkartor. Sätt ihop ett moodboard med kulörer, möbler och inredning för att få en helhetskänsla av rummet så att du uppnår det slutresultat du önskar. 

 

Här har du några fler tips på vägen >

Beckers trend 2024
Före
Beckers trend 2024
Efter

Att uppdatera med färg är enkelt bara du har rätt förutsättningar. Såhär enkelt är det att förnya en möbel med färg:

 

  1. Tidigare målade ytor behöver först tvättas med Inomhustvätt så att det inte finns någon smuts kvar. 
  2. Spackla igen eventuella sprickor och hål med Snickerispackel för att få till en jämn yta. 
  3. Sandpappra hela möbeln så att färgen fäster bättre och torka bort dammet.
  4. När du är klar med grundarbetet är det dags för den roliga biten, att måla!
  5. Måla först ett lager Häftgrund för att få ett extra slittåligt resultat.
  6. Avsluta sedan med två lager Mood Professional Finish 40, på denna pall användes kulören Jordnära 959.
Före var rummet målat i en kall ton vilket bidrar till en sval atmosfär. Eftersom rummet har fönster i norrläge förstärktes den kalla kulören av ljuset utifrån.
Efter har rummet fått en varmare färgsättning för ett mer ombonat och hemtrevligt rum. Kulörerna och inredningen går ton-i-ton för att skapa harmoni i rummet.

Tips: Genom att vara medveten om målar med en varm, kall eller neutral kulör kan du till exempel balansera ett kallt ljus från norrläge eller neutralisera ett varmt ljus från söderläge. Då får du ett välbalanserat hem som skapar en vilsam omgivning, så att du verkligen kan slappna av – på riktigt.

Vilken kulör är din perfect match?

Kreativ fisk, passionerad skorpion eller rastlös tvilling? Är du nyfiken på vilken kulör som passar dig enligt stjärnorna? Kika i vår lista med kulörtips från alla våra trender >

 

sv
har lagts till i sparat
har tagits bort från sparat
har lagts i din inköpslista
har tagits bort från din inköpslista
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du behöver välja en kulör